05
Jul
09

Wolodarski om SJ, PeO om DN.

Wolodarski har publicerat ett ledarstick på DNs ledarsida, ledarsticken är sådana där halvvägs tänkta tankar och propagandautspel som är för dåliga för att publicera på nätet. Flitigast förekommande där är Malin Siwe men Torsdag den andra juli var det chefen själv som ryckte ut till Arrogansens försvar.

Wolodarski-om-SJ

Wolodarski raljerar om det rödgröna löftet att riva upp det som Ulf Adelsohn kallar ett ”rent ideologiskt beslut”, Wolodarski påpekar mycket riktigt att Veolia trafikerar Malmö – Stockholm för ett lägre pris än vad SJ gör. Naturligtvis är det här ren intellektuell ohederlighet från Wolodarskis sida, han vet lika väl som jag att SJ finansierar ett, fortfarande, hyfsat finamskigt nät av järnvägar i Sverige medans Veolia bara behöver få lönsamhet för att köra några turer på en av sveriges mest lönsamma tåglinjer. Det är det som betalda opinionsbildare gör, utelämnar fakta.

Låt oss, för den händelse Wolodarski är så korkad som han försöker inbilla oss, exemplifiera lite hur det fungerar med utgångspunkt från just Dagens Nyheter.

Jag är prenumerant på DN, jag betalar några hundra varje månad för att såna som Wolodarski, Siwe, Persson, Esk och Bjurwald skall få betalt för att producera, i mitt tycke, undermåliga eller oviktiga och ibland vettlösa texter. Jag gör det för att Ola Larsmo 1, 2, 3, Johan Croneman och Maciej Zaremba i utmärkta DN Kultur skall få publicera läsvärda texter med intellektuellt underbyggt innehåll.

Förstår du Wolodarski, det man betalar på karusellen hjälper även gungorna så att säga. Jag förstår att det var svårt för dig med ditt Stockhomscentrerade synsätt att inse  att människor behöver åka tåg till andra platser i Sverige men så är det och det hjälper du och jag till med att betala.

Kommer du ihåg Posten ? Det var en fungerande samhällsservice som skulle konkurrensutsättas, nu funkar det inte så bra längre ty det visade sig att ingen ville konkurrera om mina privatbrev till släkten i Gällö. City Mail och dess gelikar vill bara bära ut företagspost i storstäder, nu har de kommit till Eskilstuna också och jag har aldrig någonsin fått så mycket felutdelad post. Fråga chefredaktören på Fokus, jag fick hela Eskilstunas tilldelning i min låda och han fick skicka ut nya tidningar.

Nu förstår ju jag att du, Wolodarski, tillsammans med Siwe och andra renläriga ideologer lobbar för att DN skall brytas upp till fyra, fem eller kanske sex separata tidningar så att vi kunder skall kunna få större valfrihet. Förvisso skulle det göra DN till en skugga av sitt forna jag och för alltid beröva dig 75% av din upplaga men vad gör du inte för att främja konkurrensen. Hmmm, undra vilken del ICA väljer att annonsera i, DN Ledare och Opinion, DN Nyheter, DN Sport, DN Kultur eller DN Söndag ? Jag undrar vilken del du själv skulle betala för ?

Jag vet i alla fall att artiklar som denna där en ledarskribent så uppenbart visar förakt för sakkunskap  kan få mig att ibland nästan glömma värdet av DN Kultur. DN skall vara glad att konkurrensen i den, av Wolodarski, så omhuldade pressen är så genomusel för annars drog jag direkt….

Ett litet PS, hittade på Nyhetstorken ännu ett exempel på hur konkurrensen ”främjar” valfriheten….


3 Svar to “Wolodarski om SJ, PeO om DN.”


 1. 1 Bengt Nilsson
  juli 6, 2009 kl. 6:27 f m

  Bra skrivet! Hoppas att DN:s Wolodarski och regeringens Åsa Torstensson läser denna både roliga och sedelärande berättelse om hur konkurrens kan , och oftast, fungerar till det sämre!

 2. 2 PeO_W
  juli 6, 2009 kl. 7:30 f m

  Tack.

  Nu är jag inte generellt emot konkurrens, skulle bli rätt sur om ICA fick monopol, men det finns som sagt skäl att ibland låta någon tjäna pengar på ett ställle för att kunna spendera dem på annat håll.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Mest lästa inlägg

Old stuff

Blog Stats

 • 165 645 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
juli 2009
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: