19
Jun
09

Allting är relativt ?

Sanningen är relativ är ett uttryck som det är lätt att ta till i lägen då man känner att diskussionen gått i stå mellan två jämbördiga kontrahenter. Sanningar och fakta är dock som vi vet två olika saker och fakta, verkligheten, är inte så enkel att förklara bort som relativ. Det kan finnas olika förklaringsmodeller av verklighet, i mitt arbete har vi utryck som RGB, CMYK, CieLAB och PMS som i grunden beskriver samma saker men med olika termer och skiftande noggrannhet. Jag tror det är här iden om relativ sanning grundas, samma sak kan beskrivas med olika metoder men verkligheten blir densamma.

Min vän Csaar har dragit igång något jag skulle kalla folkbildningsprojekt om relativism på sin blogg där det så här långt finns fyra avsnitt.

Del 1, Del 2, Del 3 och Del 4.

Att förhålla sig till hur vi använder relativismen är viktigt, dels för att förstå varför vissa människor har så fasligt lätt att se andras fel men är helt oförstående till att deras eget agerande kan ha med saken att göra. Ta till exempel alla de som kör sitt barn till skolan med hänvisning till att det är så mycket trafik vid skolan och därför osäkert för barnen att ta sig dit på egen hand.

Den nya bloggen News Doctor skriver också om ett synneligen relativt beskrivet ämne, den svenska monarkin som dissekeras med snygga paraleller till Nordkorea. Vi kanske skulle behöva ett EU direktiv om detta, där har vi något för vänstern att ta tag i inför nästa EU-val.

Hyckleri brukar jag skriva men kanske skall jag börja använda begreppet relativ istället, då kanske det går att bli publicerad i pressen med kommentarer…. fina ord är ju alltid ett försteg in på alla ställen.

Ibland kommer dock verkligheten ifatt….

man-får-vad-man-etalar-förOnline

share

Bookmark and Share

Mest lästa inlägg

Old stuff

Blog Stats

  • 165 510 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
juni 2009
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: