16
Jun
09

Lisa Bjurwald vs Obama.

Lisa Bjurwald måste bli galen av irritation när hon studerar President Obama, han gör ju allt fel. Istället för att som Lisa rekommenderar lägga all kraft på att stödja den Israeliska regeringen, som enligt Bjurwald alltid har rätt eftersom den är demokratiskt vald, så har Obama gjort klart för Israel att även för demokratier finns en gräns för vad man kan göra mot andra människor än sina egna väljare. För att göra plågan ännu större så är Obama klok nog att avvakta situationen i Iran innan han börjar kasta slagord på den Iranska republiken, synnerligen irriterande antar jag att Lisa finner detta eftersom Iran enligt henne alltid gör fel eftersom det inte är som Israel.

Hur var det nu, Israel ockuperar land och har också fria val men en stor del av folket i det land man kontrollerar får inte rösta, om de inte är judiska bosättare förstås. Iran i sin tur har en förmyndarorganisation som ser till att inte fel sorts människor blir valda. I såväl Israel och Iran låter man sin statsreligion religion bestämma politikens grundregler….. fascinerande likhet där.

Det är tur att Obama förstått vidden av dialog även med fienden, även om han får ta smälek av Lisa Bjurwald för det. Lisa längtar nog tillbaka till den förre presidenten, en rakryggad man som visste att ge Lisa rätt signaler….Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 644 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
juni 2009
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: