13
Jun
09

Lisa lisa….

Nu är hon igång igen, Lisa Bjurwald, med att förklara för oss att kritik mot Isarael inte är ok eftersom det är en demokrati.

Jag blir så hopplöst trött på Lisa Bjurwalds attityd, om en diktator bombar civila är det oreserverat hemskt men om en demokrati bombar civila så är det inte lika hemskt.

Vill du prova Lisa ? Jag föreslår ett experiment i liten skala, först låter vi en diplomat från Nordkorea slå dig i huvudet med en liten batong och sen traskar vi över till britternas ambassad och låter en av deras diplomater göra detsamma på dig. Efter det experimentet vill jag att du skriver ett signerat ledarstick om hur underbart det var att få en bula i skallen från en demokrat jämfört med när en diktatur gör detsamma. Det kallas att sätta sig in i människor situation.

Jag kan ge dig rätt på en punkt Lisa, är man Israel och bor i Israel är det bättre än att vara arab och bo utanför Israel. Det beror bland annat på att Israel företrädesvis bombar araber på ockuperade områden, jag skulle helt klart välja att vara Israel i det läget. Vem vet, om Israel visade lite intresse i frågan kanske det kan bli lika bra att vara arab utanför Israel som att vara Israel i Israel, en bra start vore att sluta förstöra infrastrukturen hos grannarna.

Gärningar inte åsikter.


2 Svar to “Lisa lisa….”


  1. 1 Marie Lind
    juni 13, 2009 kl. 2:39 e m

    Våld föder våld, något som verkligen visar sig i palestinakonflikten. Mest förödelse kan förstås Israel åstadkomma medan Hamas försök till försvar märmast kan betecknas som patetiskt även om det är grymt. Eftersom Israel är ett demokratiskt land borde dess befolkning kunna rösta fram en regering som är för fred och en tvåstatslösning , något som inte skett. Tragisk är splittringen bland Gazas befolkning men vad kan man vänta av ett folk som befinner sig i ett så utsatt läge? När ska du LB ta avstånd från Israels bombningar av Gaza och bosättningar på ockuperad mark?Det borde inte vara så svårt även om du helst vill lyfta fram Israels utsatthet? Man kan inte lägga skulden på bara den ena parten i en konflikt. Mest trovärdig blir man faktiskt om man inte gör det.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 521 hits

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
juni 2009
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: