13
Jun
09

Behov och efterfrågan.

Jerzy Einhorn ledde på 90-talet en utredning om sjukvården som är innerligt avskydd av de partier som nu bildar Arrogansen.

Sammanfattning

Utredningen föreslår att den gemensamt och solidariskt finansierade vården skall omfatta diagnostik och därpå grundad medicinsk bedömning, vård på grund av sjukdom eller skada, habilitering/rehabilitering och prevention dvs. vad som ingår i grupp IIII. Eftersom därmed den allra största delen av sjukvården, som är effektiv, blir gemensamt finansierad, anser utredningen det inte motiverat att i detta sammanhang införa begrepp som grundtrygghet eller miniminivå.

Utredning tar upp frågor som konflikten mellan behövd och efterfrågad vård. De ”frihetsälskande” arrogansrepresentanterna räknade snabbt ut att en välutbildad och välbeställd man med snuva som inte får pencillin är opinionsmässigt mycket besvärligare än en utsliten grovarbetare som inte får komma till smärtklinik. Följdaktligen lanserade Reinfeldts från sin Täbyhorisont en vårdreform i sitt skyltfönster Stockholm. DN som nuförtiden har vansinnigt svårt att skilja på nyhetsrapportering och opininsbildning lägger givetvis skulden på vårdcentralerna….

Bra jobbat Filippa, du lyckas nog ordna en röst från de som inte behöver samhällets hjälp i nästa val också… Jag hoppas du har en efterfrågeinriktad läkare för du behöver nog sömntabletter för att sova gott när du låter vissa lida för att andra skall få spä på antibiotikaresistensen.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 319 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
juni 2009
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: