30
Maj
09

Anonyma kommentarer.

Min hustru fick kommentarer om sitt beslut att inte tillåta anonyma kommentarer, givetvis från en ”anonym” under troligt fejkat namn.

En av huvudanledningarna till att jag inte vill ha anonyma kommentarer är att jag anser att avsändaren är minst lika viktig som innehållet i en kommentar. I många frågor är det fullt möjligt att olika avsändare skickar ut likartade budskap men syftet med det är helt olika. När Lotta Gröning byter arbetsgivare från Aftonbladet till Expresse blir hennes texter ärliga angrepp istället för hugg i ryggen av någon som känner sig bitter för att S inte gör som hon säger.

När en politiker fördömer sitt parti och talar om att där är lågt i tak, handlar det väldigt ofta om att vederbörande förlorat internt när han sökt stöd för just sin linje. Skriver Barbro Hedvall i DN den dag då ledarredaktionen hade flow och lyckades få fram tre bra texter samma dag. Just den här sortens lågsinta angrepp från ”missförstådda genier” är det vanligaste bland de anonyma inläggen, jag tänker inte stå till tjänst med plats åt dessa människor som inte har respekt för partidemokrati. Är det någon som har problem med det, starta en egen blogg och regga dig på s-info. Du kommer att vara i gott sällskap med en del som står upp med sitt namn utan att skämmas när de förklarar att partidemokrati bara är rätt när den går deras väg.

Nu är den här saken utagerad för min del….


10 Svar to “Anonyma kommentarer.”


 1. 1 Carl Norberg
  maj 30, 2009 kl. 12:27 f m

  Partidemokrati, vad är det för någonting?

  Att medborgare röstar på en organisation, som i sig inte går att påverka för valmanskåren?

 2. 2 PeO_W
  maj 30, 2009 kl. 8:00 f m

  Partidemokrati är det som utformar det socialdemokratiska partiprogrammet via arbetarkommuner, partikongress med mera.

 3. 3 Carl Norberg
  maj 30, 2009 kl. 12:45 e m

  Ja just det, och det är ett system som utformades i början av det förra seklet när informationshastigheten och den allmänna kunskapsnivån, låg på en sådan nivå som inte på något sätt är att jämföra med det dagsaktuella läget.

  Och om det nu inte riktigt framgått, så tycks ju ändå ett av partiets huvudsakliga problem just nu vara att den interna kommunikations och beslutsprocessen brister?

  Och vidare att viljan till att förändra detta till en förbättring, tycks vara underordnad viljan att konservera den innevarande strukturen.

 4. 4 PeO_W
  maj 30, 2009 kl. 3:19 e m

  Är demokrati omodernt menar du, eller skall den bara få användas av de med tillräckligt hög kunskapsnivå ?

  Vad är problemet med interna processen, att det tar tid att ge många möjlighet att ha synpunkter ?

  Viljan till förändring bygger på att förändringarna förankras, om du glömt det så var det en del av kritiken mot GP att han inte förankrade sina beslut. Att ha den sorts av partiledarstyrning som arroganspartierna klarar vi oss utan.

 5. maj 30, 2009 kl. 8:05 e m

  Visst är det inte lika kul med en anonym kommentar på en sin blogg, som en med namn under. Själv har jag dock valt att tillåta alla former av kommentarer, då jag hellre får kommentarer än att ingen säger något. Anonyma som är otrevlig talar oftast för sig själva och kräver inte ens en motkommentar från mig, de stupar ofta på sin egen dumhet.

  Anonyma kan dock även vara trevliga, den som är ny i bloggosfären och inte riktigt vågar ännu. Den som alltså måste få träna lite på att våga skriva i det offentliga rummet och bli varm i kläderna. Till dessa ger jag gärna utrymme. Det krävs mod att tala ut.

  Hälsning Maja

 6. maj 30, 2009 kl. 8:08 e m

  Jag har dessutom i din blogg svårt att hitta vem du är. Ingen tydlig presentation.

  Hälsning Maja ingen

 7. maj 30, 2009 kl. 8:09 e m

  Såger jag och inser att jag själv har min gamla bloggadress som automatiskt kommer in. Här ser du min aktiva blogg.

 8. 8 Carl Norberg
  maj 31, 2009 kl. 4:30 e m

  Vi kan väl konstatera att vi upplever detta fundamentalt olika, jag å min sida upplever att det representativa partisytem som vi idag har, skapar en distans till valmanskåren som mera fått ta rollen av supporters till partiledningarna. Men det är ju möjligt att jag totalt missuppfatta detta och att allt bara är frid och fröjd. Kort sagt jättebra…

 9. 9 PeO_W
  maj 31, 2009 kl. 10:41 e m

  Jag kan rekommendera denna blogg angående demokrati.

  http://csaar.wordpress.com/

 10. 10 csaar
  maj 31, 2009 kl. 10:56 e m

  Carl Norberg –

  Jag anser att det bör finnas ”checks and balances” i en demokrati. Annars riskerar ju samtliga män på Lesbos att dömas till döden under en direktdemokratisk nyck….
  Kika gärna på ”mitt” förslag att öka demokratin:

  http://csaar.wordpress.com/2009/05/16/platon-v-tag-plats-vid-demokratins-aror/


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 587 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
maj 2009
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: