Min hustru fick kommentarer om sitt beslut att inte tillåta anonyma kommentarer, givetvis från en ”anonym” under troligt fejkat namn.
En av huvudanledningarna till att jag inte vill ha anonyma kommentarer är att jag anser att avsändaren är minst lika viktig som innehållet i en kommentar. I många frågor är det fullt möjligt att olika avsändare skickar ut likartade budskap men syftet med det är helt olika. När Lotta Gröning byter arbetsgivare från Aftonbladet till Expresse blir hennes texter ärliga angrepp istället för hugg i ryggen av någon som känner sig bitter för att S inte gör som hon säger.
När en politiker fördömer sitt parti och talar om att där är lågt i tak, handlar det väldigt ofta om att vederbörande förlorat internt när han sökt stöd för just sin linje. Skriver Barbro Hedvall i DN den dag då ledarredaktionen hade flow och lyckades få fram tre bra texter samma dag. Just den här sortens lågsinta angrepp från ”missförstådda genier” är det vanligaste bland de anonyma inläggen, jag tänker inte stå till tjänst med plats åt dessa människor som inte har respekt för partidemokrati. Är det någon som har problem med det, starta en egen blogg och regga dig på s-info. Du kommer att vara i gott sällskap med en del som står upp med sitt namn utan att skämmas när de förklarar att partidemokrati bara är rätt när den går deras väg.
Nu är den här saken utagerad för min del….
Partidemokrati, vad är det för någonting?
Att medborgare röstar på en organisation, som i sig inte går att påverka för valmanskåren?
Partidemokrati är det som utformar det socialdemokratiska partiprogrammet via arbetarkommuner, partikongress med mera.
Ja just det, och det är ett system som utformades i början av det förra seklet när informationshastigheten och den allmänna kunskapsnivån, låg på en sådan nivå som inte på något sätt är att jämföra med det dagsaktuella läget.
Och om det nu inte riktigt framgått, så tycks ju ändå ett av partiets huvudsakliga problem just nu vara att den interna kommunikations och beslutsprocessen brister?
Och vidare att viljan till att förändra detta till en förbättring, tycks vara underordnad viljan att konservera den innevarande strukturen.
Är demokrati omodernt menar du, eller skall den bara få användas av de med tillräckligt hög kunskapsnivå ?
Vad är problemet med interna processen, att det tar tid att ge många möjlighet att ha synpunkter ?
Viljan till förändring bygger på att förändringarna förankras, om du glömt det så var det en del av kritiken mot GP att han inte förankrade sina beslut. Att ha den sorts av partiledarstyrning som arroganspartierna klarar vi oss utan.
Visst är det inte lika kul med en anonym kommentar på en sin blogg, som en med namn under. Själv har jag dock valt att tillåta alla former av kommentarer, då jag hellre får kommentarer än att ingen säger något. Anonyma som är otrevlig talar oftast för sig själva och kräver inte ens en motkommentar från mig, de stupar ofta på sin egen dumhet.
Anonyma kan dock även vara trevliga, den som är ny i bloggosfären och inte riktigt vågar ännu. Den som alltså måste få träna lite på att våga skriva i det offentliga rummet och bli varm i kläderna. Till dessa ger jag gärna utrymme. Det krävs mod att tala ut.
Hälsning Maja
Jag har dessutom i din blogg svårt att hitta vem du är. Ingen tydlig presentation.
Hälsning Maja ingen
Såger jag och inser att jag själv har min gamla bloggadress som automatiskt kommer in. Här ser du min aktiva blogg.
Vi kan väl konstatera att vi upplever detta fundamentalt olika, jag å min sida upplever att det representativa partisytem som vi idag har, skapar en distans till valmanskåren som mera fått ta rollen av supporters till partiledningarna. Men det är ju möjligt att jag totalt missuppfatta detta och att allt bara är frid och fröjd. Kort sagt jättebra…
Jag kan rekommendera denna blogg angående demokrati.
http://csaar.wordpress.com/
Carl Norberg –
Jag anser att det bör finnas ”checks and balances” i en demokrati. Annars riskerar ju samtliga män på Lesbos att dömas till döden under en direktdemokratisk nyck….
Kika gärna på ”mitt” förslag att öka demokratin:
http://csaar.wordpress.com/2009/05/16/platon-v-tag-plats-vid-demokratins-aror/