28
Maj
09

Opinionsbildning.

Alex Voronov är irriterad på RFSU som han anser vilseleder om EU-kandidater när RFSU betygsätter deras inställning genom en enkätundersäkning. Som vi alla vet är ledarredaktionen på Eskilstuna Kuriren förespråkare för betyg, en av de nyordningar som den då nyblivne politiske redaktören införde. Vi kan alltså konstatera att betyg i sig inte är problemet för Voronov utan betygssättningen, grattis Alex du har just fått en praktisk lektion i hur betyg fungerar.

Betyg är subjektiva, någon utvärderar och sätter ett betyg, det är liksom det som är problemet. Nu är det här dock inte så allvarligt eftersom RFSU sysslar med exakt samma sak som Voronov gör dagligen, opinionsbildning där man värderar inkommna uppgifter och publicerar dem på det sätt som passar bäst för den egna agendan. Som upplyst läsare är vi medvetna om detta, Voronovs problem ligger snarare på den nivån att det var fel EU-kandidater som fick gott betyg. RFSU och Voronov har knappast samma agenda, Voronov har betalt för att främja en politisk ideologi och RFSU har som sin främsta uppgift att främja människors upplysning kring direkt kroppslig behov.

Beträffande opinionsbildares vilja att låta sin egen agenda styra uttolkningar av information kan vi som ett exempel se skillnaden på Eskilstuna Kurirens kategoriska text om missbruksvård och sedan jämföra den med DNs ovanligt resonerande och reflekterande ledare i samma ämne.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 587 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
maj 2009
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: