23
Maj
09

Jämtländska reflektioner.

Precis nyss kom jag hem från Hoo i Jämtland, Ragunda kommun, och vi färdades bland annat genom Bispgården. I de här trakterna bor människorna till största delen i egna hem och andelen hyreshus är väldigt begränsat, inte så konstigt när det blir glest mellan invånarna. Fasigheter är också betydligt billigare där än här vilket kanske kan vara till tröst när man bor i sveriges absoluta högskattekommun.

I Bispgården ligger också Z-lyften som en tid hade 300 anställda, inte så lite i en ort med ca 800 innevånare i en kommun med ca 8000 i folkmängd. Z-lyften hör till den typ av förtetag som drabbats hårt av jobbkrisen.

Jag undrar hur det skall gå i ett område med knappt några hyresrätter och många varslade när de arbetslösa skall sälja sina bostäder för att kvalificera sig för försörjningsstöd…. inga köpare, inget stöd…. Kan vi hoppas på att ett gäng arga jämtar stormar Rosenbad och påvisar för Reinfeldt och Borg vad deras ”politik för jobben” medför för enskilda människor i områden där moderaterna inte ens försöker fiska röster. Det är illa nog att behöva sälja sitt hus här i Mälardalen där det finns hopp om köpare, hur tror ni att det känns för den som vet att det knappt går att skänka huset till barnen ?

Jag vet en sak, det är att Reinfeldt aldrig kommer att svara för det passar inte med hans mediastil som lyssnande….. Borg kommer att säga att de skulle sparat pengar och att Ragunda bör höja skatten för staten har inget ansvar för att möjligheterna att klara en övergång på a-kassan är förstörda. Ingen journalist kommer heller att fråga honom varför han ljuger, de är mer intresserade av den photoshoppade Filippas nuna på senaste Tara. Moderaterna har verkligen kollrat bort pressen med sitt söta omslagspar, man anar knappt huggtänderna längre….. men det är bara att fråga på vårdcentralen i Rinkeby om Filippa så får ni se vad Reinfeldts bryr sig om folk.


4 Svar to “Jämtländska reflektioner.”


 1. maj 23, 2009 kl. 4:07 e m

  Hej Peo
  Jättemånga tack för detta utmärkta inlägg beträffande min grannkommun, Ragunda. Jag vill bara rätta dig på en punkt. Invånarantalet var den 31 mars i år endast 5 650. Katastrofsiffror i många av Jämtlands kommuner, min egen hade samma datum förlorat ytterligare invånare: vi är nu 6 948 personer från att ha varit 7 009 den 31 december 2008, alltså minus 61 på ett kvartal. Samtidigt skall vi alla små kommuner försöka att överleva fram till nästa val med denna regering som bara dumpar människor till socialtjänsten. Och så många far illa.

  Hälsningar
  Eva

 2. 2 PeO_W
  maj 23, 2009 kl. 4:14 e m

  Tack för klargörandet, jag har alltid liknat Ragunda vid Torshälla här intill vad gäller folkmängd…. jag får uppdatera mig.

 3. 3 lenaalun
  maj 23, 2009 kl. 5:47 e m

  Ja, det är en mardröm.

  Tack, Peo, för ditt varma hjärta för människorna.
  Som inte alltid har förmågan att själva göra sig hörda. Jag hoppas verkligen på att jämtarna ska blir tillräckligt arga och komma ned till Rosenbad.

 4. 4 PeO_W
  maj 23, 2009 kl. 9:06 e m

  Jobbigt blir det där uppe. För att generalisera lite, först blir männen av med jobben och då sjunker akatteintäkterna för kommunerna som får sparka hustrurna. Det blir många hushåll med dubbla bördor…


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 584 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
maj 2009
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: