09
Maj
09

Björklund bildningens dödgrävare.

I sin längtan tillbaka till den enkla värd där kunskap är ett tecken på ett papper och bildning är att lära sig hålla tyst när auktoriteter talar håller Björklund, med gott stöd från Maud, på att spola ut all den samlade allmänbildning som svenska ungdomar slår omvärlden med häpnad i. I det folkpartistiskt och centerpartistiskt modellerade idealsamhället är alla prydligt instopade i ett fack genom snäva utbildningar enbart inriktade på att fylla en plats i produktionsapparaten. Maud och Björklunds idealmedborgare går till jobbet, går hem och ser på Let´s Dance och Singing Be… om dessa medborgare drömmer om att förändra sitt liv så skall det vara genom att delta i Idol eller spela på Unibet.Världsbilden skapas av TV4as nyheter…

Efter att ha lyssnat på Mauds anföranden och CUFs inlägg på centerstämman inser man snart att alla utom möjligtvis Maud är ersättliga, inte ens interndemokratin i partiet har man något till övers för. Maud Olofssons framträdande inför kongressombuden liknar i mångt och mycket Björklunds stil när någon anför argument mot honom, oavsett faktaunderbyggnad så handlar det i Maud och Björklunds fall bara om vad ”Jag” tycker. Som de stora egon de är förväntar de sig att bli åtlydda och de jobbar som bäst på att få ett helt folk att lyda.

Bildning är något som för Maud och Björklund inte är viktigt, snarast ett hinder och de får god hjälp av en samlad borgerlig presskår. Fackidioter förenen eder verkar vara deras valspråk, jag antar att de känner gemenskap med Maud och Björklund i kampen för att få folk att inte tänka själva utan tro på deras utsagor.

Snart får vi lägga ner allmänbildningens ”På spåret” och återstarta ”10 000 kronorsfrågan” som mer inriktade sig på Trivia.


3 Svar to “Björklund bildningens dödgrävare.”


 1. 1 Ann-Sofie Wågström
  maj 9, 2009 kl. 10:36 f m

  Enligt borgerlig press så visar de bara prov på ett starkt och modernt ledarskap. Maud har tagit efter Göran Persson lite tycker jag.

 2. 2 PeO_W
  maj 9, 2009 kl. 10:41 f m

  …och till skillnad mot Göran Persson finns det knappt några medlemmar som hon behöver ta hänsyn till. Borgliga partiledare blir därför lätt ”one man shows”.

 3. 3 csaar
  maj 9, 2009 kl. 10:50 e m

  Det är mycket tragiskt att politikerna tillåter och använder skolan som ett ideologiskt slagfält. Skolan skall styras av kunskap, inte av åsikter.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 645 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
maj 2009
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: