08
Maj
09

Swedes have short dicks but long memories…

…och Sydsvenskan visar osedvanligt grov okänslighet i dödsrunan över en författare, högerns media hycklar vidare.

Jag håller just nu på och läser Kurt Vonneguts självbiografiska ”En man utan land” och tänkte att jag skulle delge er en del av visdomen som han så frikostigt delar med sig av. För att se om det fanns någon bra källa på nätet att länka till så Googlade jag och fann DETTA en fullständigt hänsynslös vantolkning av en död mans sista mästerverk.”Vonnegut använde gärna den plattform populariteten gav för att torgföra frän samhällskritik, senast i boken ”En man utan land” (”A Man Without a Country”, 2005), men hans främsta måltavla kom dock alltid att vara mänskligheten som sådan.” En ren och skär lögn, i Vonneguts ”En man utan land” svävar han inte på målet, den talar tydligt om vilka som är de som förnedrar och förstör och vilka som är de hyggliga som intresserade av människors bästa. Det sved väl för mycket i magen på sydsvenskans kulturredaktion att tala om att Vonneguts bok är en uppgörelse med den amerikanska vanföreställningen om socialism.

Jag visste att högern var ohederlig men hade visst hopp om deras kulturskribenter, nu inser jag att DN Kultur är en ensam fyr i mörkret.

Ett exempel på Vonneguts humanism, han undrar varför högern med sina kristna företrädare så gärna vill spika upp Guds tio budord som den gammeltestamentliga Moses presenterar för folket. Jesu Bergspredikan den undviker högern så gott den kan, den kan ju tolkas som solidarisk socialism av bästa socialdemokratiska märke.

Hyckleriet fortsätter….

Köp denna bok och läs, njut av en mans livsvisdom.

Litteratur


5 Svar to “Swedes have short dicks but long memories…”


 1. 1 Lennart
  maj 8, 2009 kl. 10:25 e m

  PeO
  Gläder mig åt att du hitta Kurt Vonnegut. Läste mycket av honom,när vi bodde i USA, men på senare tid har det tyvärr inte blivit så mycket. På den tiden skrev han så dråpliga böcker, att man antingen vred sig av skratt eller medömkan.

 2. 2 PeO_W
  maj 8, 2009 kl. 10:40 e m

  Lennart ! Vad glad jag blir !

  Vonnegut är en kär vän på vägen mot den vuxna man jag är nu…. Jag njöt i fulla drag av hans dråpliga historier i ungdomen och paralelläste ”Slakthus 5” med ”Johnny var en ung soldat” av Dalton Trumbo och det gav mig en alldeles särskild syn på vissa saker.

  Litteraturen kan visa vägar….

 3. 3 Lennart
  maj 9, 2009 kl. 1:57 e m

  PeO
  ”Swedes have short dicks but long memories” säger Sydsvenskan vara ett norskt ordspråk. Jag har kollat med några goda vännen på andra sidan kölen. Ingen har hört talas om detta. Kanske kan din goda väninna i Strängnäs bedriva viss källforskning?
  ”Sorr for being cocky”

 4. 4 PeO_W
  maj 9, 2009 kl. 7:58 e m

  Hej Lennart.

  Jag tror att det är ett påhittat ordspråk av Vonnegut, jag förlåter honom.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 587 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
maj 2009
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: