01
Maj
09

1:a Maj, Sköna Maj i Eskilstuna.

Dagens nyrenoverade 1:a majfirande i Eskilstuna kan inte beskrivas som annant än en succé. Vi marscherade i väg från Årbys sköna innergård mot Fristadstorget utan att ha riktig koll på hur många vi egentligen var…..

Jag var en del i den fanborg som bildade tät, FN-fanan, Eu-fanan och svenska flaggan tillsammans med tre röda fanor. Det var inte förrän vi befann oss i den första rondellen som jag hade en möjlighet att se tågets längd och till min glädje så var fortfarande skaror på väg ut ur bostadsområdet många hundra meter längre bak. Succé ett i ryggen och ett underbart besked om hur mycket kraft det finns i arbetarrörelsen i Eskilstuna.

När vi tagit oss fram till torget kom glädjekick och succé nummer två då samlingen framför talarstolen på torget blev betydligt mer intim och nära än det blir på en uppbyggd scen. För alla våra talare måste det varit en underbar känsla med den nära kontakten och möjligheten till direktkontakt och respons. Karl-Petter Torvaldsson höll ett mycket inspirerande, upplyftande och agitatoriskt tal som verkligen slog an tonen för valet och slog fast att de traditionella S-värderingarna är helt rätt i tiden, nu som alltid. Solidariteten och människovärdet fick på bästa sätt ta upp huvudrollen, vi skall minnas att vi fixat det här förr och när vi vunnit valet 2010 är vi redo att göra det igen.

Kort sagt, dagen visar att Fräcka Fredrik är varslad om uppsägning.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 643 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
maj 2009
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: