30
Apr
09

Grisinfluensa, tar fram svinet i oss?

Johan Croneman skriver i sin TV-krönika om rapporteringen kring Svininfluensan med avstamp i etermedias rapporter, länk kommer hoppas jag.  Jag hoppas att även kollegorna i DNs redaktion tar åt sig… Det blir en aning patetiskt att läsa om att några i Sverige har TESTAT sig, jag undrar hur många tester för andra smittsamma sjukdomar som gör i Sverige en vanlig dag ?

Croneman efterlyser också, något jag skulle älska, en återkoppling till fågelinfluensans rapportering. Det vore kul och moraliskt upplyftande för mig som tidningsläsare om DN körde några av sina mest alarmistiska artiklar om fågelinfluensa i repris och sedan satte någon på att granska relevansen och verklighetsanknytningen i de artiklarna sett så här i perspektiv. Det skulle ju kuna bli en kul artikelserie på insidan med temat, ”Hur mycket av det som står i tidningens så kallade nyhetsrapportering visar sig ha verklighetsanknytning”. Risken är att det blir väldigt korta artiklar om man bara kör med listor och uppräkning.

Det mest komiska hitintills stod som vanligt ledarredaktionen för, igår kritiserade de krismyndighetn för att dess webbsida inte var lika snabb i vändningarna som pressens hemsidor….. snacka om brist på självkritik. Vill verkligen Wolodarskis anhang att krismyndigheten skall ha lika usel källkritik och vilja att springa på långa bollar som en journalist som bara jagar rubriker ? Samtidigt har idag en rubrik på ledarsidan utropat, ”Svininfluensan, håll huvudet kallt” men då handlade det mer om ideologi förståss…..

Var svinet kommer in ? Jag undrar om det är svinet i oss som får oss att vilja vältra oss i vårt förväntat elände eller om det bara är dynga från pressen som lortar ner våra trynen. Nyhetstorken vet nog….


2 Svar to “Grisinfluensa, tar fram svinet i oss?”


 1. 1 Annika
  april 30, 2009 kl. 1:17 e m

  Håller med dig! I skrivande stund finns det 13 rubriker i DN.se om denna influensa en ökning med tre sedan ett par timmar ledarsidan oräknad. Om man nu inte har något annat att skriva om än influensan kunde man i stället för näst intill spekulationer kontakta våra elnätsoperatörer, teleoperatörer, trafikledningar för kollektivtrafiken, distributörer av livsmedel m fl och kolla vilken beredskap som de har om jour, bussförare, lastbilförare osv blir sjuka i stora hopar. Frågor som kanske inte har några bra svar ens utan influensa. Jag lyssnar inte längre på nyhetsinslag om influensan och inte läser jag tidningsartiklarna heller. Det är inte mycket jag kan göra mer än tvätta händerna och låta bli att peta mig i näsan, dvs leva som vanlint.

 2. 2 PeO_W
  april 30, 2009 kl. 2:40 e m

  Hej Annika.

  Jag tror vi kan peta oss i näsan med till och med….


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 641 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
april 2009
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: