12
Apr
09

Tidningen, DN , förstör bra artiklar.

Karin Bojs har återigen skrivet en bra text om scharlataner och kvacksalvare och deras supportrars ointresse för mer komplexa resonemang kring evidens….

Dagens artikel handlar om jordbävningsspådomar vilket, precis som i healingbranschen, innebär att anhängarna anser att det är bevisat att det fungerar om det stämmer en gång på 1000 ungefär. Jag är glad att det inte är såna som rör ihop de mediciner jag äter….

Vad som gör mig förtvivlad är dock pappers DN som mer och mer liknar allt skräp som släpps ut från TV 4 och övrig svensk press. Artikeln är nämligen ledsagad med en bild, folk är ju funktionella analfabeter i redigerares ögon, med en kort bildtext ”Jordbävningen i italien förutspåddes av seisologen Gioacchino Giuliani en månad innan den inträffade ”.

Varenda en som skiter i artikeln men läser bildtexten får alltså uppfattningen att mängder av liv kunnat räddas om inte stora stygga myndigheterna och vetenskapsmännen varit så negativa mot ”alternativen”.

Skräp DN, det är så dåligt så det finns inte.


1 Svar to “Tidningen, DN , förstör bra artiklar.”


 1. 1 Peter Vuselbäck
  april 14, 2009 kl. 2:00 e m

  Var DN bra eller var DN nu dålig? vet inte hur man lyckas få till att DN är dålig när det tycks hylla en viss Karin Bojs artiklar som faktum är en del av DN, och samtidigt säga att DN är dålig.

  Riskerar att skapar mest förvirring för de seriösa läsarna lite därute.

  Min uppfattning av tidningen är dock tydlig och enhetlig, den är urkass, men inte lika urkass som Aftonbladet och Expressen, där är läget mer katastrofalt.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 644 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
april 2009
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: