07
Apr
09

Ola Larsmo, Bonusar, Wanja och ”Spinn” – Valrörelsen igång.

Det finns de som tror att nyhetsrapportering på något sätt är redovisande så till vida att den tar helhetsgrepp och därefter väljer representativa vinklingar för att beskriva samhället. Tyvärr finns det så många andra faktorer som spelar in att begreppet nyhetssförmedling alltsom oftast gränsar till opinionsförmedling. Till grundreglerna hör att den lilla människan alltid är ett oskyldigt offer och i alla sammanhang skall det finnas ett tydligt svartvitt perspektiv ty en nyhet utan konflikter är inte värd att rapportera. Vidare "Caesars hustru får inte ens misstänkas." vilket innebär att vissa får inte ens nämnas i fel sammanhang och andra kan stå med fingrarna i syltburken utan att pressen ens bryr sig.

Dessutom har vi alla dessa opinionsundersökningar som skall kommenteras och utvärderas och tolkas vilket vi i Ola Larsmos utmärkta text i dagens DN Kultur så vackert får beskrivet för oss. Tyvärr är det nu så att man aldrig kan tvätta sig ren i trycksvärta, möjligen kan man kladda ner någon annan lite mer än sig själv. Nu är det dock så att det är oerhört mycket tacksammare att släpa Wanja i smutsen än Maud och Borg ty Wanjas fall blir så mycket högre, ett pris vi får ta för att vissa överlag anses vara mer rättvisa än andra och därför skall sparkas rejält på om tillfället ges.

Nu är det hårt arbete som gäller, vi måste prata på jobbet och på torgen om konsekvenserna som den nuvarande politiken ger. Vi måste tala om att det inte handlar om att köpa de som fortfarande har jobb med skattesänkningar utan att ta hand om dem som inte har jobb för att vi tillsammans skall få ett uthärdligt samhälle. Vi får finna oss i att vi har sympatisörer som hellre talar om vad det är för fel på Mona eller Wanja än att arbeta för att föra ut vår politik, bittra människor finns överallt. Vi andra, som inser att allt bara kan bli bättre än det är nu även om vi inte är överens om varenda fråga måste jobba för dem också och se till att varje gnällspik överröstas att tio glada socialdemokrater. Gladast vinner vet ni och Mona, Maria, Peter och Lars är rejält mycket gladare än Arrogansens fyrspann.

Pressen består av 95% sympatisörer för vår nuvarande regering, spinndoktorerna kommer att göra allt de kan för att släpa oss och våra företrädare i smutsen ända fram till valdagen. Det hela handlar om ifall vi i fikarum, luchrestauranger och vänner emellan skall låta Fredriks lögner och alvsanningar stå oemotsagda. Nu är det oss, fotfolket, som skall göra klart för våra medmänniskor att det är vi som levererar fakta som de aldrig kommer att höra från pressen. Det är din trovärdighet som ger oss valsegrar. Du väljer själv vad du vill, vinna valet eller stå bredvid och gnälla på spelet.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 277 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
april 2009
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: