04
Apr
09

Distriktskongress i Nyköping.

kongress

Nu är det igång och Hans Ekström höll i vanlig ordning ett mycket bra inledningsanförande där jag främst vill nämna avslutningen.

Hans avslutade med att tala om den mycket demokratiskt förankrade process som Mona har lett för att skapa vårt sammarbete med MP och V, precis som med övriga rådslag som vi hållit i partiet. Vi kanske kan få koncentrera oss på vår ideologi nu, den ideologi som aldrig varit mer ”rätt i tiden” än nu när vi har en regering som vill hänvisa människor till fattigvård istället för arbetslöshetsförsäkring och sjukförsäkring.

Jörgen Danielsson gav en intressant inblick i skillnaden mellan den forna och nuvarande landstingsmajoritetens kommunikationer med landstingets tjänstemän. Inblicken var dock historia och än intressantare var Jörgens redovisning av hur landstinget ser till att söka samarbeten för att ytterligare höja kvaliteten på sjukvården, med hänsyn tagen till geografi och invånarnas spridning. Prestigelöst och sammarbetsinriktat sträcker Jörgen ut handen mot grannlänen.

SSU för med sedvanlig ungdomlig entusiasm och glöd frågorna om internationell solidaritet upp på dagordningen. Vikten av rätt regering i Sverige handlar inte bara om Sverige utan också om vilka röster som hörs i världen. Glöd och engagemang finns det gott om i SSU, det är uppenbart.

Marita Ulvskog manar oss att jobba hårt inför EU-valet, 20 maj börjar röstningen och vi skall inte låta våra väljare tro att det här är valet som inte betyder något. Det här skall bli första steget åter mot regeringsmakten och mot att hålla de bruna utanför riksdagen. Med partier som Berlusconis i majoriteter på olika håll i Europa krävs att vi får in våra representanter som motvikt i Europaparlamentet.

Mathias Vepsä sa just tack och hej till Sörmland eftersom han nu skall vara Stockholmare på heltid, lycka till och ha det bra där i storstan.

Dagens citat; Presidiets ordförande som sa ”Man får skämta från presidiet också”Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 645 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
april 2009
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: