06
Mar
09

Skribenten vs Bloggaren

Eskilstuna Kurirens politiserade redaktör vill visa oss verkligheten, hans kompis har blivit med Pizzeria nämligen och ett tillfälle att hjälpa en polare och ge kommunens livsmedelsinspektion en känga samtidigt kunde ju inte motstås. Märk väl att denna text skrivs av en korsfarare för ”mätbara mål”, något som tydligen är viktigast inom områden som inte hans polare jobbar med. Det är ju oerhört mycket mer komplext att utforma en plan för hur man håller rent på en Pizzeria än att sätta upp mätbara mål för de subjektiva värden som omsorg innebär inom barnomsorg och äldrevård. Nu är det dock så att i den politiserade skribentens värld så är offentliga regler byråkrati och onödigheter och då är det alltid synd om vanligt folk…. Den tidningsläsare som är begåvad med ett gott minne minns dock Eskilstuna Kurirens uthängning av stadens bästa Pizzeria för några år sedan, den annonserade för övrigt inte i tidningen, som knappast hade blivit verklighet om det byråkratiska pappersarbetet klarats av och efterlevts.

Beträffande osmidigt beteende och hur vi människor står ut med mycket elände och dålig service från privata sektorn kan dock en kollega i den ”särskrivande specialklassen” upplysa om. Det är fascinerande vad vi kan tänka oss stå ut med för att införskaffa en statussymbol av tveksamt värde sett i relation till hur lite som tolereras från offentliga service inrättningar. I motsats till den politiserade skribenten visar bloggaren hur man kan agera för att ändra på något istället för att lägga energi på att gnälla och framför allt ifrågasätta det komplex av privata aktörer,däribland media, som vill få bilhandel att framstå som något annat än vanlig shopping.

Som politiserade redaktören upplyser oss om finns möjligheten att upphandla tjänsten pappersarbete på en konkurrensutsatt marknad, för inte vill väl redaktörn hävda att konkurrensen och prispressen inte finns inom en marknad ? Nej meningen var nog som vanligt att måla upp Eskilstuna kommun som ett misskött fögderi vanskött i  90 år pga inkompetenta väljare. Nej, visst ja, Eskilstuna är en bra stad att leva i är ju Eskilstuna Kurirens nya giv….. jag undrar förresten om redaktörn blundade ordentligt under östnytt så att tesen om Hans Ekströms frånvaro fortsatt kan hävdas i spalterna?


2 Svar to “Skribenten vs Bloggaren”


 1. 1 Ann-Sofie Wågström
  mars 7, 2009 kl. 10:48 f m

  Det blir bättre snart, den borgerliga regeringen se ju till att det blir mindre byråkrati och företagen kommer att blomstra.

 2. 2 PeO_W
  mars 7, 2009 kl. 10:58 f m

  Det sa politiserade skribenten med, ingen skulle heller behöva gå ifrån sitt hem och sälja allt för att få försörjningsstöd. Lite trist att jag inte sparar alla dumheter han skriver, vore kul att publicera det löpande när min förutspåelser slår in och hans går fel…..


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 519 hits

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
mars 2009
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: