04
Mar
09

Problematisera sexualitet…..

Jag har aldrig gillat Ekdahl, men när man pratar om sex så får jag väl titta. Marcus Birro är inte heller nån jag gillar men hans avhyvling av sexköpare var onekligen passande. Tyvärr är det ju lite trist att man bara centrerar sig kring prostitutionen istället för att ta en fundering över alla de män som förvisso inte köper sex utanför hemmet, inte för pengar i alla fall, utan nyttjar andra tillfällen till att bedra sin partner. Det är mycket bra att man har krimminaliserat sexköp i Sverige eftersom det rycker undan möjligheten för män att svina fullt ut men vi skall inte blunda för att många av de som skulle köpt sex nu ordnar det på annat sätt. Frågan är var gränsen går för prostitution, pengar, drinkar, middag ?

Diskussionen borde handla om ifall sex är som att äta popcorn och gå på bio, något man gör när man känner för det utan att det har något som helst bestående värde. Om så är, ja då kan vi lika gärna tillåta prostitution ty då saknar det värde…. med tanke på hur ofta man hör människor berätta skrytsamt om sina snedsteg kan man ju undra. Det är väl samma människor som resonerar som så här, fan vad dåligt det är på tv…. men jag tittar ändå istället för att göra något intressant.

Som tidigare sagt, mänskligheten är ett livskraftigt släkte men enskilda människor gör sitt bästa för att släpa ner det i smutsen. Jag säger bara Kalle ”jävla” Blomkvist, vilken svinpäls….

Beträffande programmets kvalitet, jag har två numera inaktiva länkar…. de sa betydligt mer än Ekdahls show om prostitution och dess verklighet. Intressant var sonen som kom till pappas prostituerade, pappa har BMW så det har jag med och vi har samma hora med…..


8 Svar to “Problematisera sexualitet…..”


 1. mars 5, 2009 kl. 12:26 f m

  Det här är inget ämne som känns angeläget för mig och jag tänker inte ge mig in i någon debatt, men jag säger till Dig som jag sa till Birro: ni ungdomar är i många avseenden näst intill oursäktligt idealistiska och naiva.

  Och för övrigt: är det inte just så som Du beskriver det med ”casual sex” som är vad ungdomen av idag ägnar sig åt?

 2. 2 PeO_W
  mars 5, 2009 kl. 12:31 f m

  Jag tycker du är naiv Mats, om ungdomar som inte är i en relation har casual sex må vara hänt. Vuxna män och kvinnor som bedrar sina familjer, det är en helt annan och alltför vanlig sak. Jag var singel och träffade en hel del av motsatt kön. På samma forum som jag rörde mig fanns också många ”upptagna”, gifta och i relationer, som villigt bjöd ut och sökte sex utan hänsyn till sina partners. Inte sällan också utan att meddela sin ”verkliga status” för dem de ville träffa.

  Ungdomen är naiv, de äldre är bara hycklare.

 3. 3 Ann-Sofie Wågström
  mars 5, 2009 kl. 12:40 f m

  Tog de betalt?

 4. 4 John Apse
  mars 5, 2009 kl. 12:51 f m

  Om en del män bedrar sin partner, med vem gör dom det? Kvinnor som i sin tur bedrar sina män? Du har verkligen lagt dig till med en feministisk syn på detta som är trist generaliserande.
  Kvinnor tycks i din värld enbart vara offer. För egen del har jag aldrig varit otrogen och kan inte tänka mig det heller. Och du?

 5. mars 5, 2009 kl. 1:46 f m

  Jag såg inte programmet men diskussionen tycks handla allmänt om sex. Jag delar Peos åsikt att vänstraär dåligt liksom annan oärlighet i en realtion. Däremot kan jag tänka mig att det finns olika sätt att ha sex. Som en krydda i en öm stund, eller ett brunstigt snask eller bara i samband med litet snacks. Sex behöver inte vara så högtidligt: litet spännande i en portgång på stan men också skönt i trygga sängen hemma. Ja t.o.m. efter litet porr eller en slick. Och oändligt många fler ställen, varianter och sinneslägen.
  Låt oss knulla vidare!

 6. 6 PeO_W
  mars 5, 2009 kl. 8:18 f m

  Apsepojken.

  Du verkar ju följa min blogg så du vet att din tolkning är fel. Jag har skrivit åtskilligt om de som villigt hjälper till att förstöra andras relationer utan att fundera en sekund över de som drabbas i nästa led.

 7. 7 PeO_W
  mars 5, 2009 kl. 8:19 f m

  Hej Bo.

  Jo visst, vi kan reducera sex till allmän underhållning om du vill men då är det inte mycket mer värt än andra hobbies heller.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 454 hits

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
mars 2009
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: