01
Mar
09

Funderar på att skriva ett brev.

Ett brev till kriminalvårdens högsta ansvariga.

Hej Någon.

Det har kommit till min kännedom att chefer inom kriminalvården anser att man kan ”missbruka” yttrandefriheten. Jag finner den tesen fascinerande, så som jag ser det är yttandefriheten fri och ohämmad eller också är något hemligt och däremellan finns inge gråzon. Har Ni som högsta ansvariga sanktionerat någon annan tolkning av yttrandefriheten för anställde i erat fögderi, i så fall vore det omtänksamt av er att upplysa era uppdragsgivare om detta. Jag är som medborgare i Sveriges rike en av era uppdragsgivare, jag är dessutom på deltid inblandad i rättsväsendet och för oss som har att avgöra om människor skall inom lås och bom är det mycket intressant att veta hur ert uppdrag utförs med de som kommer i Er vård. Avgörande för samhällets, företrätt av mig, förmåga att avgöra om ni sköter uppdraget rätt är att missförhållanden kommer fram och inte trycks ner med kvasitermer som ”missbrukat yttrandefriheten”

Nu vill jag att Ni klart och tydligt tar ställning i den här frågan. Anser Ni att det är förenligt med svensk rättsuppfattning och gott uppträdande som arbetsgivare att påstå att en medarbetare som upplyser om missförhållanden är ”illojal”? Anser ni att svensk krimminalvård gynnas av pennalism, förtryck och hot mot personal som yttrar sig.

Jag, som svensk medborgare och människa kräver ett svar.

MVH PeO Wågström


5 Svar to “Funderar på att skriva ett brev.”


 1. 1 Kalle A
  mars 1, 2009 kl. 8:20 e m

  Hej!

  Är det inte lite naivt att bara lyssna på den ena versionen, vilken självklart är till berättarens fördel…
  Vi är ca 15 st som jobbat med Margit, inte hennes chefer, som är beredda att vittna om vilket helvete vi har haft med henne. Hon har kränkt och mobbat oss dagligen.
  Det enda man kan anklga cheferna för är att de skulle ha agerat för flera år sen och intr väntat så här länge.
  Myntet har alltid 2 sidor!

 2. 2 PeO_W
  mars 1, 2009 kl. 9:20 e m

  Varsågod Kalle A.

  Upplys oss, så vitt jag vet har inte Margits chefer pratat om att hon mobbar någon däremot att hon varit illojal som talat om vad ho sett men du har fri väg här att upplysa oss. Jag vill dock att du ställer upp med namn.

  PeO

 3. mars 1, 2009 kl. 11:24 e m

  Kalle A!

  Stora starka karlar! Kränkta och mobbade av en bräcklig liten kvinna! Nej håll i mig! Hur pass stor trovärdighet tror Du att Du har?

  Men visst har Du rätt i att Margit har ett vapen som är mycket starkare än vaad förmodligen Ditt och Dina 14 kollegor – hon har en hjärna, en tunga, en penna och ett starkt rättsmedvetande!

  Något som ni också kanske borde skaffa er!

 4. 4 PeO_W
  mars 1, 2009 kl. 11:30 e m

  Hej Mats.

  Nu skall vi inte skrämma bort opponenterna. Du får uttrycka din åsikt eftersom du är en människa som står för ditt namn men vi behöver låta de 14 uttrycka sig först sen skall vi kommentera.
  För att sno ett tema från ledarbloggen, vi i ”elfenbenstornet” som till skillnad mot vissa skribenter inte är vanligt folk måste passa oss.

  Hej vad det går, vi syns i Evelina.

 5. 5 PeO_W
  mars 1, 2009 kl. 11:30 e m

  Hej Mats.

  Nu skall vi inte skrämma bort opponenterna. Du får uttrycka din åsikt eftersom du är en människa som står för ditt namn men vi behöver låta de 14 uttrycka sig först sen skall vi kommentera.
  För att sno ett tema från ledarbloggen, vi i ”elfenbenstornet” som till skillnad mot vissa extremt folkliga skribenter inte är vanligt folk måste passa oss.

  Hej vad det går, vi syns i Evelina.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 267 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
mars 2009
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: