21
Feb
09

Eurorpas sista diktatur.

Borglig press gillar att skriva om Vitryssland som europas sista diktatur, man älskar att hoppa på Kuba som den hemska plats på jorden där proletariatets diktatur fortfarande råder och visst har de rätt. Det finns massor med folk i Vitryssland som lider, det finns människor på Kuba som har det hemskt.

Vad borgligpress ogärna kritiserar är den vidriga oilgarki som väljer sin kejsare i centrum av Rom. Vatikanstaten och Påven är oerhört mycket mer förödande för människors liv världen över än någon av ovanstående diktaturer. Påven dömer flickor världen över till alltför tidiga graviditeter, Påven ansvarar för att HIV och AIDS världen över sprids betydligt mer än vad som är nödvändigt genom kravet på att dogmen vidmaktshålles.

Borglig press tycker om att skrämma oss med Osamas nätverk, muslimers hat mot väst och annan demonisering när fakta är att Påven har makt och skadligt inflytande som förgiftar våra samhällen betydligt mer än Osama Bin Ladin någons in haft.

Påven, Patriarken och USAs TV-predikanter är ågot som är en större fara för den västerländska demokratin och humanismen än Vitrysland, Kuba, Osama och Nordkorea tillsammans….. när läste ni en ledare om det senast ? Däremot skrivs det mycket om att Venezuelas innevånare röstar på fel sätt… Hycklare.


3 Svar to “Eurorpas sista diktatur.”


 1. februari 21, 2009 kl. 2:41 e m

  Sen verkar ju alla tro att Vityssland är superfattigt och ligger efter resten av Europa, när det egentligen är så att enligt FNs mätningar av HDI så ligger de före både Ukraina, Ryssland, Albanien och Makedonien. Visst, inget kul med en diktatur men folk har iaf mat på bordet, en nyliberal chock som oppositionen förespråkar skulle ta landet i botten.

  När det gäller Kuba blir det ju ännu mer patetiskt med den borgliga oppositionen.

 2. 2 Lennart
  februari 22, 2009 kl. 8:07 e m

  PeO Du skriver genomgående ”borglig”. Är detta ett epitet för er på vänsterkanten att förlöjliga dem, som tycker att ”borgerlig” är en passande benämning?

 3. 3 PeO_W
  februari 22, 2009 kl. 9:00 e m

  Hej Lennart.

  Jag har faktiskt inte ens funderat på det. Borgerlig eller borglig, du har nog rätt i att jag borde använda det skriftspråkliga uttrycket i större utsträckning.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 316 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
februari 2009
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: