19
Feb
09

Kommunala turistanläggningar, Parken ZOO och Globen.

I Eskilstuna Kuriren skrivs det en hel del om hur mycket pengar som Parken ZOO kostat skattebetalarna och man jämför friskt med andra anläggningar i landet….

Eskilstuna Kuriren tar givetvis inte upp jämförelsen med den kommunala inrättning som är mest välbokad, mest omskriven och troligtvis mest känd i Sverige.Jag saxar ur dagens DN, har tyvärr inte hittat artikeln på nätet.

”Globens tjugo år har varit en dyr affär för stockholmarna. Sedan invigningen har Stockholms skattebetalare skjutit till minst en miljard kronor för att hålla verksamheten på fötter.Globen har gått med brakförlust från allra första början och det är skattebetalarna som stått för notan. Enligt fastighetsägaren Stock-holms Stadshus AB har staden sedan invigningsåret tvingats skjuta till mellan 50 och 70 miljoner kronor om året till Globenarenorna, där även Söderstadion, Hovet och Annexet ingår.”

Pengarna kan ses som kastade i sjön eller som marknadsföring, i fallet Parken ZOO så har var och varannan Stockholmare god koll på att Parken ZOO och Eskilstuna hör ihop och är uppenbarligen fungerande marknadsföring. Globens tillskott för Stockholms marknadsföring är väl svårare att se, Stockholm är rätt välkänt i landet ändå…… Att Eskilstuna Kuriren inte gillar en gammal Folkets Park må vara hänt men att välja vilka man jämför med ger ett viss känsla för den agenda som tidningen har. Det handlar mer om politiska poäng än något annat.


2 Svar to “Kommunala turistanläggningar, Parken ZOO och Globen.”


 1. 1 Ann-Sofie Wågström
  februari 19, 2009 kl. 8:18 f m

  Bra skrivet! Kurirens agenda känner vi igen. Så mycket skit som möjligt på Socialdemokraterna och kommunen, i alla fall så länge fel lag styr i stan.

  Undrar om E-K tycker att det är något fel på folk här som i 90 år röstat på Sossarna?

  Frun


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Mest lästa inlägg

Old stuff

Blog Stats

 • 165 510 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
februari 2009
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: