14
Feb
09

Bevare mig från nyfrälsta. (Samt MUF)

Att jag inte anser att religion är något som lyfter människor i gemen är ingen nyhet men att jag anser att det finns människor som Dalai Lama som nyttjar sin tro och ställning till något gott är nog också bekant. Nyfrälsta däremot…..

I Skåne, varför verkar majoriteten av sveriges omdömeslösa bo där, har ett antal Apple-nyfrälsta MUF-medlemmar motionerat om att Apples grundare Steve Jobs skall förklaras som gud. Jag gillar Steve Jobs på många sätt och har använt Appleprodukter sen 1992 och ser mig själv som en av landets duktigaste och erfarnaste på mitt område av Maceriet, jag har även en länk till ett bra tal som Jobs höll på min bloggsida. Att förklara honom som Gud är dock riktigt osmakligt, för det första är idén om en människa som gudomlig hårresande och för det andra vore det verkligen att förminska människor. Steve Jobs har precis som miljoner andra människor jobbat hårt för det han tror på, en del blir ordförande i frimärksklubben, andra blir förtroendevalda och någon blir den som förverkligar Jobs idéer. Det finns inga gudar, det finns inspiratörer och de som jobbar fram de inspirerades idé och andra som ser till att skapa det ramverk som vi alla verkar i. Mänskligheten är möjligen gudomlig men enskilda människor, icke. Jobs har ett stort värde som kontrast till arrogansens ideér om hur man skapar bra medborgare av barn men inte ens det är gudomligt även om han kommit dit han kommit utan att gå ut skolan och utan betyg.

MUF kan väl nöja sig med sina vanliga ikoner, Blondinbella och Daniel Westling. Gudar har vi så det räcker och blir över i människors fantasi.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 316 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
februari 2009
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: