08
Feb
09

Vuxenmobbning och Alex Voronov

I det här inlägget kommenteras en hel del kring Voronovs yrkesprofil och Patrik har modigt ställt sig upp till försvar för ledarskribenten, förlåt politiska redaktören, när han anser att vissa inlägg gått under nivån Patrik anser är rimlig. Patrik har givetvis alla rätt att invända, på min blogg går det bra att framföra sin åsikt om man står för det med sitt namn och har en ton jag anser passar forumet. Jag vill dock påpeka att jag har haft 35000 besökare totalt vilket jag antar att Voronov anser sig ha dagligen så eventuella mobbande kommentarer har inte fullt så stor räckvidd som de insinuanta påståenden som Voronov sprider om människor. Alla ni som läser min blogg vet hur Voronov hanterar inskickade bidrag när de publiceras, är de kritiska mot ledarsidan kan de publiceras i delar som skadar insädarförfattaren. Har någon skrivit in till mig och fått sin text klippt efter mina önskemål ?

Har Voronov intresserat sig för att besvara kritiken mot sitt beteende mot insända texter ? Har tidningens ansvarige utgivare bemödat sig att besvara frågor kring det ? Har någon av dem intresserat sig för en offentlig debatt om sin egen roll ? Nej, de har inte svarat på frågor, de har inte haft några egna inlägg i frågan och den enda debatt de tar offentligt är med kollegor. Wärring sitter i paneldebatter med andra chefredaktörer och Voronov åker på konferens med andra ledarskribenter, snacka om att undvika influenser….

Jag håller med Patrik om att vi är elaka mot Voronov men konstaterar också att han själv satte nivån med hur han behandlade Margit och Lennart och hur han för en av mina källor utryckt att han tycker att man sållar bort för många kommentarer i tidningen, han tycker att man gott kan gå hårdare åt folk än där görs nu och den nivån mina vänner är vi långt ifrån.


7 Svar to “Vuxenmobbning och Alex Voronov”


 1. februari 8, 2009 kl. 12:30 e m

  Alex Voronov har själv satt nivån, skriver Du alldeles korrekt! Och hans sätt att skriva (som förvisso inte är journalistiskt) backas hittills till 100 % av chefredaktör och därmed ägare.

  De – och AV – må alltså tåla de slängar de får av sin egen medicin.

  Själv skickar jag sedan länge ingenting till den tidningen eller dess nätupplaga, så länge AV har något att säga till om där. Det kanske inte är någon förlust i sig, men säger ändå en del om situationen som inte borde vara idealisk för en lokalt dominerande dagstidning som dessutom kallar sig ”obunden liberal”.

  Den gode Patrik har jag lärt mig, är kritiskt till det mesta som skrivs på bloggarna i Strängnäs – och tydligen Eskilstuna, så det får man väl ta med en nypa salt. Han tycks vara vad jag lärde mig på ett seminarium förra veckan – ett ”troll”.

 2. 2 Patrik
  februari 8, 2009 kl. 2:49 e m

  Ja du Mats ”don Quijote” Werner !

  Jag slåss i alla fall inte mot väderkvarnar…

  Du räknas väl knappast inte till att vara en sanningsägare
  efter din något ”grumliga” artikel om Barak Obama.

  Mvh Patrik

 3. 3 Ann-Sofie Wågström
  februari 8, 2009 kl. 3:13 e m

  En sak är säker Eskilstuna Kurirens agerande bidrar inte till att bredda debatterna i varken Eskilstuna eller Strängnäs.

  Och så tycker de, Voronov, att det är konstigt att Hans Ekström sällan syns i mediadebatten, jojo.

  Ann-Sofie

 4. februari 8, 2009 kl. 3:43 e m

  Hej Peo.

  Alex Voronov är en katt bland hermelinerna. Han har ingen utbildning och måste betraktas som inkvoterad på sitt jobb. Jag vet att folk med mycket mera journalistisk erfarenhet samt utbildning på området sökte tjänsten till Jerker Norin; men Voronov fick tjänsten. Jerker Norin försvann helt plötsligt och jag gissar att Voronov hade med det att göra.

  När Voronov pratar om andra människor blir man förskräckt och häpen över hans människosyn; han talar i termer av idioter och ointelligenta rätt ofta när han beskriver andra personer. Jag vägrar att tro att Voronov är representativ som skribent, inga andra journalister jag har mött manipulerar folk som Voronov gör, det kan jag säga som var en av de som blev manipulerad av honom. Det tog lång tid innan jag insåg detta och det tog ännu längre tid att reparera skadorna.

  MVH Margit

 5. februari 8, 2009 kl. 4:38 e m

  Hej igen Peo.

  När politiker gör fel, beslutar dumma saker eller gör bort sig på annat sätt och hängs ut i tidningen då kallas det inte vuxenmobbning. Inte ens när Voronov själv går för långt i sin roll som skribent och regelrätt faktiskt utsätter politiker för ren mobbning är det någon som reagerar. När en skribent är omoralisk, ljuger, förvränger sanningen och skriver nedvärderande saker om folkvalda personer och några av oss sågar honom för det ,då är det plötsligt vuxenmobbning. Nej, som man bäddar får man ligga, är man på fel plats så är det bra att någon törs säga det. Voronov gör folk illa, medvetet eller ej, det spelar ingen roll, han borde inte få arbeta på en tidning. Många behandlar honom som ett barn, klappar honom sött på huvudet och låter honom slippa undan. Herrregud, han är 33 år gammal, dax att växa upp kanske?

  MVH Margit

 6. 6 Patrik
  februari 8, 2009 kl. 6:46 e m

  Fortsätt försvara er vuxenmobbing bara.
  Jag ger inte mycket för politiska ledarskribenter oavsett
  om de arbetar på EK, DN eller SvD.
  Ingen av dem är några sanningsägare, deras uppdrag är
  att provocera både till höger och vänster.

  Vorononv får mer uppmärksamhet via era bloggar än han
  får via den ”vanlige” tidningsläsaren.

  Har ni tänkt på det ?

 7. 7 PeO_W
  februari 8, 2009 kl. 6:56 e m

  Alternativet till att skriva om Voronov är att låta honom stå oemotsagd och det är sämre. Genom Voronovs behandling av och reaktion på insända bidrag till ledarsidan är det uppenbart att vad vi vill säga aldrig kommer att publiceras i spalterna.

  Att inte kommentera är sämre än att kommentera och som jag nämt tidigare så det hundratal läsare jag har per dag knappast något som gör till eller ifrån för någon som har näst intill monopol på lokalpress inom spridningsområdet. Mer uppmärksamhet hos oss men också en mer nyanserad bold än den som skribenten ensam ger är resultatet.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 375 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
februari 2009
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: