01
Feb
09

Välståndets pris.

Kunskapskanalen, en av Public Services skattkammare, visar ikväll ett program om tigerns situation i Indien. Indien har givetvis en fridlysning på tigrar men har på 2000-talet drabbats av ett uppsving i tjuvskyttet. Eftersom det är en fridlyst art så är efterfrågan och viljan att betala ett högt pris för tigerkadavret det som driver jakten. Efter att ett antal spår följts upp fann man att de ökade inkomsterna som kommit tibetaner till del när Kina utvinner råvaror går till statusprylar, däribland rovdjursskinn. Glädjande nog har Dalai Lama vett nog att använda sitt inflytande till att göra nytta och tigerskinn är nu ”ut of fashion” i Tibet.

Unga män världen över är rätt lika varandra, i Tibet skövlar man indiens parker på tigrar för att få skryta, i Sverige skaffar de ett onödigt miljöbelastande fordon för att uppnå detsamma.

Det är synd om människorna. Det saknas människor med Dalai Lamas inflytande med intresse att använda det till världens bästa, istället gäller det att bli grabbigast av grabbar med MC, Porsche och lustyacht och om någon försöker göra gott kan vi lita på att vår press tar varje tillfälle att slita ner dem i dyngan. Samhällets/pressens fiende nummer ett vore en David Beckham som gavs möjlighet att ta avstånd från cirkusen kring honom. Pressen skulle slita honom i småbitar….. det är ju snudd på socialism.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 319 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
februari 2009
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: