01
Feb
09

Filosofera i badet.

Jag har alltid gillat heta bad, ja värme över lag men framför allt riktigt varmt badvatten. Jag känner att en förkylning ligger och lurar på mig och då är det extra skönt med en dos hetta för att göra bakterierna obekväma.

bloggbad

I badet är det också tämligen hopplöst att ha med en dator så det är ett utmärkt tillfälle att läsa böcker. Idag blev det en bok som samlat damm bredvid sängen alltför länge, jag studerade de antika grekerna och lämnade sen saken därhän när de religiöst skolade filosoferna tog över. Badet i kväll gav dock angenämt sällskap i Mary Wollstonecraft som sannerligen i Sokrates anda var villig att ifrågasätta och omvärdera de värden som civilisationen ansåg omistliga. Det är synnerligen uppfriskande att se att människor redan på den tiden ifrågasatte tradition och samhällets normer och krävde att de som stod som samhällets ”stöttepelare” också skule motivera varför de borde vara det.

Det är verkligen ett ödets ironi att hon dog i barnsäng precis som dagens konservativa gärna vill spärra in mödrarna med barnen för att döda deras frihet.

Feminister är som väl är ett envist släkte som kämpar vidare trots tusentals års förtryck, kvinnan är det starkare könet.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 319 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
februari 2009
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: