31
Jan
09

Konsekventa dumheter.

Säga vad man vill om Voronov, det gör många, han är i alla fall konsekvent.

Ihärdigt vägrar skribenten rätta till de fel som han skriver om Eskistuna Energi och Miljös styrelsearbete, skribenten ifråga har åtskilliga gånger fått de verkliga förhållandena beskrivna för sig av så väl oppositionens som majoritetens företrädare. När oppositionsföreträdare skriver inlägg om saken så uppstår det ”tekniska orsaker” som förhindrar publicering, väldigt svåra tekniska problem med tanke på att de fortfarande inte är åtgärdade….. ty fakta i ärendet kan fortfarande inte publiceras på ledarsidan utan Voronovskt tyckande råder alena.

En starkt bidragande orsak till Voronovs ihärdighet torde bero på att han ofta lanserar sig själv så som den allvetande, det må vara om vad oppositionen i Eskistuna tycker eller om hur förhållandena är, har varit och kommer att bli det forna Sovjetimperiet. Det vore givetvis förödande för mediabilden om det kommer ut att Alex Voronov sitter och fantiserar på sin kammare istället för att ta reda på fakta och skriva opinionsbildande artiklar utifrån verkliga förhållanden. Det kunde ju till exempel innebära färre framträdanden i radio och TV vilket i sin tur skulle reducera antalet inlägg på ledarbloggen just om att Alex Voronov kl då och då skall vara med i det och det och då skulle ju bloggandet kännas helt meningslöst kan man tro.

Det kan ju också vara så att ledarredaktionen har det av Voronov så omhuldade ”mätbara mål” och att redaktionen redan har intecknat utrymmet för att erkänna felaktigheter ? Resten av tiden måste gå åt till att fylla kvoten, ”Hans Ekström är aldrig hemma”, ”Ann-Sofie Wågström är ordförande för en inkompetent styrelse” samt ”Lennart Hallergård skall utmålas som elak farbror” eller något sånt ? Det är väldigt viktigt med märbara mål har Voronov sagt, så min teori är inte alls orimlig tycker jag.

Det är för övrigt verkligt komiskt att Voronov använder EEMs styrelse som”bevis” för att vi behöver mer ”proffsiga” styrelser i kommunala bolag. Först och främst bara, att vara proffs innebär att man får betalt, innebär det att styrelsen skall vara fast avlönad eller syftar Voronov på något annat ? Jag misstänker att Voronov har något med kompetens i åtanke och bara slarvar med orden precis som med fakta. Hur som helst så har EEMs styrelse ett betryggande antal kompetenta medlemmar, det är Volvodirektören, Westermodirektören, Riksdagsledamoten, Egenföretagaren, Energibolags VDn och slutligen ordföranden som i dagarna tillfrågades från regeringskansliet om hon inte kan rycka in Energimyndighetens rådsgrupp(Lennart Hallergård har i all välmening påpekat att jag bör nämna att de uppräknade proffessionerna bör nämnas som fd. eftersom de flesta har fortsatt vidare i livet, däribland till EEMs styrelse). Uppenbarligen är inte detta den kompetens som Voronov efterfrågar, kan det vara så att han vill ha arbetaråd kanske ? Känns lite märkligt om arbetarråden är det som saknas med tanke på hur surt Voronov kommenterar socialistiska system i normalläget, men han vägrar ju konsekvent tala om vad i styrelsen som är inkompetent så vi får ju gissa.

Hur som haver, vi lär fortsätta häpnas när vi läser Voronovs texter, ibland blir det flatskratt och ibland ilska men det är ju så det är… så fort man har kunskap i något så blir det ofta komiskt att läsa andras texter om det.

Funderade på att sicka det här till tidningen men jag har redan fått så många mail från Voronov om att jag inte behandlar honom med tillbördig vördnad så det får vara.


5 Svar to “Konsekventa dumheter.”


 1. 1 Ann-Sofie Wågström
  januari 31, 2009 kl. 11:46 f m

  Man kan ju få för sig att Lehman Brothers till exempel styrdes av en bunt oproffsiga politiker så illa som det gick.

  Frun

 2. 2 Lennart
  februari 1, 2009 kl. 7:31 e m

  PeO

  Instämmer kanske inte helt i allt du framför. Den borgerliga motionen om mer professionella bolagsstyrelser hade diskuterats långt innan IB-affären. AV:s påstående är därför osant. Det borde han inse och rätta till.
  Jag står helt bakom skrivningen i motionen i fråga. Det är faktiskt inte så, att vi har en helt oprofessionell styrelse, men vi skulle kunna skaffa oss en än större professionalitet med ett annat tillsättningsförfarande. Ett lovvärt försök görs nu med Parken Zoo, om det går igenom.

  Du räknar upp ett antal styrelseledamöters bakgrund i EEM. Jag undrar, om den listan är helt korrekt?

  Vad AV beträffar, är jag minst lika frustrerad som du. Han är utan tvivel begåvad, men hans sätt att hantera kommentarer eller försök till tillrättalägganden är mer än tvivelaktigt. Han gömmer sig för verkligheten!

 3. 3 PeO_W
  februari 1, 2009 kl. 7:42 e m

  Vad jag vet så stämmer uppräkningen men hittar du sakfel så tala gärna om var så rättar jag det. Jag har inget problem med sånt…. se min Prozacblogg.

  Frustration känner jag inte, det handlar om samhällsansvar. Jag anser att det råder en alltför stor informationsassymetri i den här frågan och gör mitt bästa för att förändra det. Just informationsassymetri har jag skrivit ett par tre insändare om som inte tas in i Eskilstuna Kuriren, Karlmans intellektuella inlägg tar väl all plats kan jag tro…. 😉

 4. 4 Lennart
  februari 2, 2009 kl. 12:27 f m

  PeO!

  Alf Karlmans bidrag i massmedia har bara skadat honom själv. Jag betraktar honom numera som helt oseriös.

  Kan du förklara för mig, vad du lägger i begreppet ”assymetrisk information”? Oregelbundenhet eller ett vacklande i budskapen? Du påstod nyss, att AV är mycket konsekvent.

 5. 5 PeO_W
  februari 2, 2009 kl. 12:54 f m

  Hej Lennart, två bloggar om informationsassymetri.

  https://peowagstrom.wordpress.com/2008/06/07/refuserad-i-eskilstuna-kuriren-igen/

  https://peowagstrom.wordpress.com/2008/12/16/ledarskribenters-heder/

  Kommer från ”Freakonomics”

  ”… en bok som faktiskt får en att se på omvärlden på ett nytt sätt.” Sydsvenska Dagbladet

  Vad är farligast, en revolver eller en swimmingpool? Vad har skollärare och sumobrottare gemensamt? Varför bor knarklangare fortfarande hemma hos sina mammor? Hur mycket betyder egentligen föräldrar?

  Det här kanske inte låter som typiska frågor för en ekonom. Men Steven D. Levitt är ingen typisk ekonom. Han är en ofta åberopad vetenskapsman som studerar vardagslivets problem och gåtor och vars slutsatser ofta ställer vedertagna uppfattningar på huvudet.

  Tillsammans med sin medförfattare Stephen J. Dubner utforskar Levitt hemligheten med – ja, faktiskt precis allting. En knarkligas inre mekanismer. Fastighetsmäklare. Fuskande lärare. Ku Klux Klan. Om vi ställer de rätta frågorna är världen ännu intressantare än vi tror. Allt som krävs är ett nytt synsätt.

  Freakonomics utgår från följande originella påstående: Om moralen handlar om hur vi skulle vilja att världen fungerade, handlar ekonomin om hur den faktiskt fungerar.

  ”… en bok som ger en häpnadsväckande klar inblick i dagens amerikanska samhälle.” Dagens Nyheter

  Steven D. Levitt undervisar i ekonomi vid Chicagouniversitetet och har bl.a. utsetts till den bästa amerikanska ekonomen under fyrtio. Stephen J. Dubner skriver för New York Times och New Yorker.

  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172320710


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 641 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
januari 2009
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: