28
Jan
09

Mästarnas mästare take two.

Återigen såg jag mästarnas mästare och jag blir snudd på kär i Ara Abrahamian, maken till omtänksam och mjuk mästare får man leta efter och vilken glädje han visar över andras prestationer…. Hela programmet andas respekt och ömsesidigt vilja att lära känna människor och acceptera att man är olika och just därför är intressanta. Programmet är dessutom fullständigt befriat från skitsnack, konstlade konflikter utan visar verkligen sportens ursprungliga glädje där deltagandet är viktigare än vinsten och respekten för den besegrade är en del av tävlingen. Tänk om vi kunde få se den här lojaliteten och glädjen i de så hajpade idrottsevenemang som aldeles för många människor beskådar.

Jag har en enda gång sett den här respekten i en stor medial och penningstinn idrott. Schumacher, Häkkinen, Coulthard kunde när de tävlat mot varandra skuldra mot skuldra i F1 i flera år ärligt uppvisa ömsesidigt sorg över resultat som uppstått utan att de fått chansen att mäta krafterna för fullt, djup respekt för en förlorare som ändå var en jämlike. Det är sportmanship och stor mänsklig närvaro.

Mer sådant tack. Tyvärr gör våra sportjournalister sitt bästa för att piska upp oförsonliga konflikter mellan utövare och apropå detta vill jag att ni ser detta.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 319 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
januari 2009
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: