02
Jan
09

Upplopp, med ledarens välsignelse.

Det är populärt bland diverse självgoda svenskar att peka på människor som demonstrerar och protesterar våldsamt mot sin livssituation och kalla dem för båkstakar och politiskt omogna. Det händer också att man med hänvisning till upplopp i andra länder hävdar att allt ”stök” i Sverige kommer sig av influenser utifrån.

Den som har följt nyhetsrapporteringen från Island kan dock konstatera att även de som lever i samhällen som varit heterogena och stabila under lång tid drabbas av oroligheter om människor känner hopplöshet. Vi får se hur det går för sveriges mest arroganta regering någonsin när arbetslösheten närmar sig 9 procent och sjuka fråntas sin sjukpenning, kommer Borg att bli överkörd av rullstolar och Reinfeldt få kryckor upstoppade…..

Den som lever får se men det blir inte skoj när villor och bostadsrätter säljs på exekutiv auktion och människor vräks… jag hoppas att borgliga ledarskribenter finns på plats och förklarar för människorna varför de skall slängas ut ur sina hem för att börja jobba, det finns ju massor med lediga jobb för halta lytta och felutbildade.

Skäms på er proffstyckare med skyddad anställning på grund av era politiska åsikter, härmaed åsyftas tex Voronov, Kjöller, Linder, Ekdahl, Fölster med flera som lever på att förklara för andra varför de skall sparkas ut på gatan.


5 Svar to “Upplopp, med ledarens välsignelse.”


 1. 1 lenaalun
  januari 3, 2009 kl. 10:24 e m

  Jag blev väldigt berörd av nyhetsrepotaget igår om kvinnan som har att ta ställning till om hon ska säga upp sitt halvtidsjobb för att klara sig på hel a-kassa. Tänk om hon aldrig mer får ett jobb? Då har hon förlorat
  sin sociala gemenskap. På sikt förlorar hon kanske i hälsa.

  Det verkar ha blivit tokigt? Samtidigt vill ju regeringen bryta tendenserna att långtidsstämpla deltid. Fanns det inget bättre sätt att få bukt med problemet? Var detta ett oundvikligt scenario? Så nu får man som kvinna vägra att ta halv- och deltider? Kan regelverket tillåta det? Svårt att tro det.

  Det är obehagliga tider vi går till mötes. Bra att du vågar skriva om det, PeO. Tack! Vi är många i kyrkan som är förtvivlade över hur svårt många har fått det. 😦

 2. 2 PeO_W
  januari 3, 2009 kl. 10:44 e m

  Hej Lena.

  Det är inte mod, det är ilska. Jag är oerhört irriterad på människor med lagstiftad yttranderätt med politiskt tillsatta arbeten som är omöjliga att säga upp som har mage att säga åt de som inte kan jobba att de skall jobba…. det här frälset kan vi inte ens rösta bort. Säga vad man vill om regeringens folk, de tar åtminstone en risk för att göra sina dumheter. Ledarskribenterna däremot….. Besserwissers utan ansvar.

 3. 3 Ann-Sofie Wågström
  januari 3, 2009 kl. 10:53 e m

  Hej Lena!
  Den här regeringen tar ingen hänsyn till människors olika möjligheter att få ett jobb. Det finns många, särskilt kvinnor, som vill ha heltidsjobb men som inte erbjuds något.

  Det nya arbetarpartiets (m) arbetsmarknadspolitk slår ut människor från arbetsmarknaden helt enkelt.

  Hälsar
  Ann-Sofie

 4. 4 Lena
  januari 4, 2009 kl. 9:58 f m

  Hej!

  Ja, just det.

  När jag våren 2006 läste på högskolan om kvinnors livsvillkor, skrev jag en insändare om hur viktigt det är att kvinnor får/erbjuds/kräver/HAR heltidsjobb. Det var ju naturligtvis FEL, eftersom jag är folkpartist. Det fick jag höra.

  Det är trots allt den enda humana vägen och säkert den mest samhällsekonomiska vägen toltat sett. Det var arbetsgivaren som skulle ha fått skapa heltidsjobb!! Istället för att låta kvinnor gå in i denna kvinnofälla, som havltidsjobb är. Som passar arbetsgivare inom vård och handel. Tittar man på Radio & Tv- handeln ska deltider vara mycket ovanliga. Hur kom det sig????

  Eftersom kvinnor sköter allt det oavlönade arbetet, typ vård av frisk man,
  har nog kvinnor i allmänhet inte så mycket krafter över. De har varit nöjda med deltid.

  Att ändra på en komplex genusordning genom att dra in a-kassan här på vårkanten kan jag inte kalla annat än ”kliniskt och robotliknande”. Per Nuder sade det om alliansens andra höstbudget. Han hade fattat allt.
  Men media gjorde ned honom. 😦


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Mest lästa inlägg

Old stuff

Blog Stats

 • 165 510 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
januari 2009
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: