22
Dec
08

Hallergård vs Voronov alias fakta vs spekulationer.

Eftersom vissa inte verkar ha helheten det klar för sig, här kommer en sammanfattning.

Voronov har tagit ett mail från Lennart Hallergård där Lennart påpekar faktafel i hur ledarredaktionen beskrivit Lennarts partis politik. Voronov har klippt ut delar av brevet och publicerat, utan att tala om vad brevet egentligen handlar om.

Voronov har för det första påstått saker om moderaterna i Eskilstuna som inte är sanna.

Voronov har för det andra påstått att dessa fakta, som alltså är fel, härör ur en händelse där oppositon och majoritet i själva verket var överens. Voronovs tes är att det rådde oenighet.

Voronov har för det tredje inte velat ta in en rättelse på det första felet, antagligen beroende på att en längre tids kampanjande mot hur Eskilstuna Energi och Miljö skall styras då skulle komma på skam.

Lennart Hallergård har ända sedan IB affären försökt få ledarredaktionen att hålla sig till en med verkligheten överensstämmande historiebeskrivning. Anledningen till det senaste brevet från Lennart var att ledaren i Eskilstuna Kuriren återigen kom med antydningar byggda på osanna uppgifter.

Voronov har inte i sak velat låta Lennart utveckla sig i tidningen, däremot publiceras de lösryckta delar ur Lennarts korrespodens som passar in i ledarredaktionens självglorifiering.

Hederligast hade varit att publicera Lennarts brev i sin helhet, alternativet är att inte publicera alls. Den publicering som nu skett kan liknas vid skvallerpressens ”selektiva sanningar”. Voronov vore onekligen en tillgång på Se & Hör.

Mycket riktigt som någon påpekar väljer såväl jag som Voronov vad vi släpper fram. Till skillnad mot Voronov klipper jag inte sönder andras inlägg för att få dem att framstå i dålig dager, i motsats till Voronov litar jag till mina egna ord för att övertyga och behöver inte förvränga andras.


5 Svar to “Hallergård vs Voronov alias fakta vs spekulationer.”


 1. 1 Ann-Sofie Wågström
  december 22, 2008 kl. 7:14 e m

  Pravda-ambitioner enligt mig.

  Frun

 2. december 22, 2008 kl. 11:19 e m

  Jag tycker man borde börja – om inte redan för länge sedan så definitivt nu – att dra öronen åt sig i tidningens styrelse.

  En ledarskribent ska uttrycka tidningens uppfattning i frågor. Den kan vara subjektiv men ändå med ett helikopterperspektiv. I all synnerhet som tidningen kallar sig ”obunden liberal”. Då kan man inte gärna snäva in positionen så som Voronov gjort länge. Jag har förstått att han är en liberal påläggskalv och därför hålls om ryggen en del.

  Men kalvar på grönbete måste någon gång in i kätten. Det är dags nu.

 3. december 22, 2008 kl. 11:44 e m

  Hej Mats.

  Borde inte en liberal påläggskalv vara liberal?

  Vad betyder kätten?

  MVH Margit

 4. 4 Ann-Sofie Wågström
  december 22, 2008 kl. 11:49 e m

  Hej Mats!
  Eskilstuna Kuriren är numera ”bara” liberal det har Voronov slagit fast både till mig och unge herr Frykman. Bara så du vet.

  Hälsar
  Ann-Sofie


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 645 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
december 2008
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: