Jag åt idag en ypperlig lunch, matlåda, som min hustru berett från råvaror. E-märkningeen på min mat var alltså obefintlig men icke desto mindre är substanserna där, mat och matlagning är kemi ser ni…. Hur som helst så är min frus mat givetvis godare än mamma scans men det beror ju på att min fru justerar tillsatserna efter vår smak och inte efter medelsvenskens som mamma scan gör. Däremot tror jag inte en sekund att SCANs eller McDonalds mat är sämre än motsvarande hemlagade rätt förutom att den måste passa flera, klara hantering och dessutom är mer kontrollerade.
Maten VAR sämre förr, färre tillsatser i form av goda kryddor, sämre hantering och lagring och hygienen var på en helt annan och lägre nivå. Sen är det ju kul att nån kan tjäna pengar på skrämmas, det gör ju pressen jämt….
Läste ett sunt inlägg i E-debatten
Nu ger jag mig ut på tunn is men om jag minns rätt från min tid inom livsmedelstillsynen så var det vanligare att bli sjuk av maten hemma än på restaurang.
Frun
Så rätt så älskling, våra kära vänner i pressen vill dock inte gärna sticka ut hakan och tala om för ”vanligt folk” att de är värre än yrkesfolket…. prenumerationer kan sägas upp och lösnummer bli osålda.