30
Nov
08

Ännu en dag i Märsta.

Om 7 minuter är det dags för tjejerna att spela en direkt avgörande match mot Skånela om en plats i nästa SM-steg. Skånela värmer upp i tröjor avsedda att förstöra synen hos motståndarna, något mer enerverande gult var det länge sedan jag såg….. 😉

Halvtid, 11-10 till Skånela med många gula kort och ett rött samt utvisningar…. det är hårt som förväntat men Skånelas bänk får nog passa sig så de inte blir en man kort i ledarskaran.

Illa illa 20-19 till Skånela men det var spännande…. Trots allt… varför måste idrottsledare vara så hysteriska på matcherna, det är faktiskt juniorer. Skånelas huvudledare hade ett mycket väl artikulerat kroppsspråk som inte var roligt att se och, seriöst, tror de verkligen att domaren skall ändra åsikt för att de gastar ? Dessutom skall man vara ett föredöme som ungdomsledare.

Jag vet att såväl idrotten som folkrörelserna i allmänhet har svårt att rekrytera ledare och det kan vara skäl att fundera på om ”vi andra” är intresserade att jobba tillsammans med människor som tuggar fradga och skäller på allt och alla under press ? Själv tror jag mer på glädje än rädsla som pådrivande egenskap, idrott är ju trots allt en lek som till stor del är skattefinansierad. Egentligen borde all idrott utövas som på sommarcuperna, typ Beachhandbollen, med en klackspark och ett gott skratt. Att alla skall bli storstjärnor är inte möjligt men målet måste vara att många fortsätter så länge som möjligt.

Fair Play, på planen, på bänken ger förhoppningsvis fair play på läktaren. Goa gubbar är inte det första man tänker på när man ser en del publik på ungdomsmatcher… enligt säker uppgift var deras begränsade mognad tydlig även på hotellet.Online

share

Bookmark and Share

Mest lästa inlägg

Old stuff

Blog Stats

  • 165 317 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
november 2008
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: