11
Nov
08

Major Björklund verkar i en gammal tradition.

Redan min husgud Sokrates blev en sur gammal gubbe ibland; ”Ungdomen nuförtiden älskar lyx. Den uppför sig illa och föraktar auktoriteter. Den visar ingen respekt för äldre människor och älskar tomt pladder i stället för arbete. Barnen nuförtiden är tyranner i stället för fredens tjänare. De reser sig inte längre när äldre personer kommer in i ett rum. De säger emot sina föräldrar, pratar före alla andra, glufsar i sig maten och tyranniserar sina föräldrar.”

Till skillnad mot Jan Björklund sa dock Sokrates en hel del kloka saker, däribland detta; ”Falska ord är inte bara onda i sig själva, de infekterar även själen med ondska.” Att Jan Björklund är en man som varken älskar fakta eller humanism är inget nytt för oss som lyssnar och läser.

Till skillnad från Arrogansens tanklösa ideologer förstod också Sokrates detta; ”Av naturen härmar barnen sina föräldrar, trots deras försök att lära dem bra uppförande.” Vad tror ni att barn som lär sig ignorera, ställa i skamvrån och mobba ut den som inte passar in skall bli för människor.

Det antika Grekland, Athen i synnerhet, skapade filosofer och tankar som lever ännu. Tankar som inte ställdes i skamvrån som barn…..

Lydiga barn önskas, tanklösa medborgare skapas.Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 271 hits

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
november 2008
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: