01
Nov
08

Journalistik, konsten att missförstå.

De som läser den här bloggen har sedan tidigare säkert noterat att jag uppskattar såväl yttrandefrihet som pressfrihet och jag anser att aktiva medier är en viktig del av demokratin. Vad som också säkerligen noterats är att jag anser att det är väldigt få medieaktörer som tar sitt ansvar för att uppehålla ett förtroende för medier som grupp, rent generellt så anser jag att lokalpress och kommersiell etermedia är sämst på att förvalta ett förtroende som de har haft och kvällspress, hoppas jag, är väl redan helt utan förtroende. Public service i betydelsen SR och SVT gör sitt bästa för att hålla en hög standard men släpas allt oftare med i dreven men än finns det hopp, det är bara public service som gör ärliga försök att granska kollegor medans övrig media förlamas av en bedrövlig kollegial sammanhållning.

Eftersom  jag av princip bojkottar Folkets hemsida numera får Katrinehoms Kuriren ta rollen som dagens mediafjant, i den här artikeln lyckas man finna en konspiration grundad i en ordning som varje organisation har. Om journalisten ifråga hade orkat tänka tanken bara lite längre än nästipen hade denne förstått det orimliga i tolkningen men vi känner ju regeln, kolla aldrig en bra story.

Kontentan av artikeln blir att vi får anta att journalisten i fråga anser sig ha full rätt att uttala sig å tidningens vägnar vad gäller annonspolicy, prissättning, arbetsregler och etisk policy…. men vänta nu varför skall han göra det det är ju lättare att ta det direkt med växeltelefonisten, eller hur chefredaktör Wistbacka ? Å andra sidan, en lokaltidnings policy kan ju inte ens vara i närheten av de behov av anonymitet för brukare som en kommunal förvaltning har så om växeln talar om vilka som ringer och tipsar om nyheter är väl ingen fara….. beträffande tryckerifrågor och relationer till stora kunder är givetvis den enskilde tryckaren minst lika berättigad att uttala sig som VD Rinkeborn.

Eller hur…..Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 277 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
november 2008
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: