18
Okt
08

Människor vill ha utveckling, helst utan förändring.

Jag lyssnade på ”Tingen” på radions P1 idag, ett i vanlig ordning välgjort public serviceprogram. I programmet talades det idag om telefonen, allt från de stabila väggtelefonerna till nutidens slankare skapelser. Som en del av programet talades det om de brittiska telefonkioskerna, telefonkiosker som står i tusentals utspridda i landet men knappt används. British Telecom vill av förståeliga skäl slippa denna kvarnsten runt sin hals och har börjat ta bort dem. Tyvärr vill ju av någon anledning nutidens människor ha utveckling men inte förändring, det gör mig deprimerad…..

Det skälls mycket på omgestaltningen av Stockholm när det revs och byggdes nytt men den eventuella förlusten är en stilla krusning på ytan om nutiden skall tillåtas bli handlingsförlamad av huskramare, telefonkioskkramare och andra ”jag vill att det skall se ut som det alltid gjort” människor.

Annonser

4 Responses to “Människor vill ha utveckling, helst utan förändring.”


 1. 1 Ann-Sofie Wågström
  oktober 18, 2008 kl. 10:51 e m

  Ja det är det möjligas konst, att få till utveckling utan förändring. Men det är konstigt nog det många ändå vill ha. Bara inte jag blir berörd typ.

  Själv tycker jag att förändring oftast är bra och ger energi. Men en förändring som till exempel att bli arbetslös är ju ingen höjdare.

  Ann-Sofie

 2. oktober 18, 2008 kl. 11:22 e m

  Hej Peo.

  Det finns ett ordspråk: Alla vill ha utveckling, men ingen vill ha förändring. Det ligger mycket i det, det finns mycket trygghet i det som finns runt oss, i det som vi är vana att se, som vi känner igen. Det är tråkigt, men så är det. Då är det bra att det finns politiker och andra som törs utmana våra fasta och vana samhällsmönster/strukturer. All förändring, som Ann-Sofie säger, är ju inte bra heller.

  MVH Margit

 3. 3 PeO_W
  oktober 18, 2008 kl. 11:28 e m

  Hej Margit.

  Jag letade det ordspråket, ville ha upphovsmannen…. nåja innebörden gick ju fram ändå. Jag förstår att människor vill ha trygghet men om man finner det i att telefonkiosken står kvar på hörnet…. då har man nog inte riktigt funderat på vad som ger trygghet i livet.

 4. oktober 18, 2008 kl. 11:40 e m

  Hej Peo.

  Man vet ju aldrig:-), folk hittar trygghet i de mest konstiga saker och även hos konstiga människor i bland.

  MVH Margit


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 163 497 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
oktober 2008
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper
Annonser

%d bloggare gillar detta: