13
Okt
08

Sverigedemokrat förklarar…

Tobias har haft den oerhörda vänligheten att upplysa mig, som svar på min förra blogg, att sd är kulturnationalistiskt och inte etnonationalistiskt….. fast vad hjälper det mig jag kan fortfarande inte förstå vilka som är rätt och fel. På något sätt måste det ju sättas en gräns, det känns ju som Johan Kasimir av Pfalz-Zweibrücken som är far till Karl X gör att hela den tiden i Svearike måste diskas så som kulturellt svensk det är ju snarare tyskt, likaså Bernadotterna som ju är fransoser. Vi är alltså tvungna att vända oss mot Wasaätten men den är ju också bristfällig på många sätt, drottning Kristina lär ju ha föredragit en fransk filosof framför goda svenska män. Sen har vi problemet med Gustav Wasa själv som ansåg att tysken var viktigare än de svenska dalkarlarna för att Sverige skulle bli ett eget rike. Tråkigt nog kan vi nu inte gå längre bak i tiden eftersom det blir så knepigt att hålla isär vad som är svenskar och danskar….. och ärligt talat, borde inte en tvättäkta svensk vara katolik ? Det var ju inte förrän tyskvännerna i Wasaätten kom till makten som lutheranismen infördes mot svenska allmogens vilja.

Tyvärr är det ju inte nog med dessa kungliga överlöpare, vi har ju också den där nationalförädaren som förde in indiankäket potatis till Sverige, undrar om vi inte där ser ett avgörande för svenskens förklening… rovor det är mat för en riktig svensk det. Dagens mat skall vi bara inte tala om… Pizza, hamburgare, bratwurst, chorizo och kebab när en riktig svensk skall äta salt sill, kroppkakor och palt. Illa illa, kungarna sviker oss, maten sviker oss vad skall vi då vända oss till ? Musiken kanske kan hjälpa oss men inte sån där amerikansk pop och rock det är ju afrikanskt, och Romans drottningsholmsmusik är ju också körd det är ju en ren import. Skalmeja, säckpipa och nyckelharpa kanske, det är i alla fall mer svenskt än dragspel och fiol som kulturdödarna i ”folkmusiken” påstår vara svensk.

Ja jag vet då inte…. vad är svensk kultur ? Inte kan det vara det där socialistiska folkhemmet i alla fall det grundas ju i en teori av en tysk som utvandrat till England, en sån förrädare kan vi ju inte lita till.

Det är inte lätt att vara svensk… det blir ju lätt schizofrent.


7 Svar to “Sverigedemokrat förklarar…”


 1. 1 Ann-Sofie Wågström
  oktober 13, 2008 kl. 10:01 e m

  Och den fina svenska husmanskosten kåldolmar kommer från Turkiet.
  Men den goda surströmmingen är väl i alla fall svenskt eller?

  Frugan, som för övrigt inte vet huruvida hon är svensk på riktigt, mamma hade ganska mörkt hår och kommer från Hälsingland. Och inte var det så mycket knätofs hemma heller.

 2. 2 PeO_W
  oktober 13, 2008 kl. 10:02 e m

  Ja du kanske är sämre svensk än jag till och med ?

 3. 3 Tobias
  oktober 14, 2008 kl. 10:14 f m

  Suck…

  http://en.wikipedia.org/wiki/Cultural_nationalism

  Det märks att ni social(o)demokrater är desperata för att försvara er massinvandringspolitik som landsförrädaren Olof Palme satte igång under 1970-talet.

  Lars Danielsson (s):

  http://falkblick.nu/?p=374

  ”Det är mycket svårare att påverka den europeiska debatten om man ligger i ena ytterkanten i en sakfråga. Det har vi gjort i asyl- och migrationsfrågan. Det kan vi på många sätt vara stolta över att vi har gjort, men det är klart att en effekt av det är att det har varit svårare för oss att påverka hur den europeiska lagstiftningen ska se ut. Och det är det pris man får betala när man har en så väldigt, nästan utrerad uppfattning…

  Alla politiska partier i Sverige har varit överens om att vi ska ha en mycket liberal asyl- och migrationslagstiftning. Där skiljer vi oss från i stort sett alla andra medlemsstater i Europa . Effekten blir då att dom andra ser oss som lite tokiga extremister.”

  Kommentar? Eller ska du börja tjata om kungar för flera hundra år sedan som hade internationella kontakter för att jämföra det med att på 2000-talet ha västvärldens största massinvandring och importera hit 100 000 araber och afrikaner för att ha som valboskap (eller i borgarnas fall billiga arbetare)?

 4. 4 Simon
  oktober 14, 2008 kl. 1:39 e m

  Sverigedemokraterna säger sig inte ha något emot invandrare i sig, men menar att invandrare måste assimileras och ta till sig ”svenska värden” och ”traditioner”. Vad detta skulle vara klarar de dock inte av att definiera. Baserat på uttalanden från ledande sverigedemokrater och den politik de för får jag dock en känsla av att jag inte passar in i Sverigedemokraternas snäva mall för svenskhet, trots att min släkt har bott här i över 500 år.

 5. 5 stentorp
  oktober 14, 2008 kl. 10:09 e m

  De invånarna i Sverige som kvalifierar sig som äktsvenskar enligt SD får nog plats på Visingsö. Så kan vi skåda dem från Gränna och kasta polkagrisar så de fortsätter att sprattla ett tag till, men vi slpper höra dem gapa.

 6. 6 Erik
  oktober 16, 2008 kl. 1:22 e m

  Det är intressant att höra folk ifrågasätta vad som är ”svenskt”. Det är lika intressant att notera att de aldrig ifrågasätter vad som är danskt, turkiskt, kurdiskt eller vietnamesiskt. Faktum är att de som ifrågasätter vad som är svenskt inte har minsta problem att acceptera alla andra kulturer.

  På detta sätt undviker de att ta i ett problem som introducerats i Sverige iom invandringen. Det är såklart deras frihet att strunta i ett samhällsproblem, men det är ohållbart att samtidigt behålla moraliskt eller intellektuell hög terräng. Det är helt enkelt bara lågt att ifrågasätta svenskheten men samtidigt acceptera alla andra kulturer.

  Känn igen ett krystat svepskäl när du ser det. SD verkar vara ett miljöparti för svenskarna. Hur kan det komma sig att det behövs?

 7. 7 PeO_W
  oktober 16, 2008 kl. 11:39 e m

  Jag ifrågasätter över lag nationalitet som ett identifiationsobjekt, jag anser att jag har mer gemensamt med män i liknande ålder och samhällsroll som jag i andra länder än jag har med till exempel en ungkarl i Abisko som vägrar att flytta till fjollträsk… däremot kan jag identifiera mig med vårt samhällsskick och samhällsidé som grundar sig i den europeiska pytt i panna som kommer sig av att området ständigt genomströmmats av folk på erövring, flykt och inflyttning. Europa, som vi är en del av, är en smältdegel av vida mer effektiv karaktär än någon annan del av världen. Från antiken och framåt har människor kommit hit för att jobba, tänka fritt och få utveckla ett samhälle grundat på nytänkande.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 520 hits

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
oktober 2008
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: