25
Sep
08

Voronov på rätt spår.

Onödiga meningslösa ursäkter är också jag glad att slippa, nu skall tanken tänkas fullt ut också. Saker sker ibland bara, det finns ingen som har skuld eller ansvar och det sker oavsett om vi lever i en ond eller god värld… Människor kommer att få vansinnes idéer, oavsett om vi spärrar in alla som vi tycker är ”rubbade”, tyvärr syns det sällan på utsidan att någonn mår så dåligt att någon annan måste få sota för det. Det kommer att dö svenskar på semester i andra länder oavsett hur bra krishantering vi har i Sverige och de anhöriga kommer ändå att skylla på de svenska myndigheterna som inte gjorde tillräckligt, men det är farligare att resa än att stanna hemma.

Vi kan förbjuda de så kallade ”självmordssajterna”, människor kommer att ta livet av sig ändå och de som blir kvar kommer att ta på sig skulden eller hitta något annat att projicera den på. Människor dör faktiskt, inte alla gör det gamla och i sängen, många dör rädda och ensamma andra utan att ens märka det själva. Faktum är dock att människor dör och skadar sig, det är inte någons fel och vi kan inte förhindra allt.

Vad vi kan göra är att förlika oss med att livet är en dödlig åkomma, hos en del kommer det tidigare och vissa av oss drabbas hårdare än andra. Vissa föräldrar överlever sina barn, det är hemskt men det är inte något som någon ”rår för” och bara för att sånt sker måste vi inte utreda och tala om det för att vara redo…. vi kan inte vara redo för allt, vad man kan är att acceptera. Acceptera att livet är ändligt, det sker olyckor och människor som lever drabbas av både glädje och sorg.

Livet är faktiskt ett roligt ställe, bara man inte skyller på andra när det går snett och tar det så fanatiskt allvarligt.

Gladast vinner vet ni väl?


2 Svar to “Voronov på rätt spår.”


 1. september 25, 2008 kl. 9:40 e m

  Hej Peo.

  Jag håller med dig i mycket, men tror att vi kan göra en hel del i alla fall. Som du själv skriver i en kommentar på min blogg: ”Vad vi kan göra är att begränsa tillgången till vapen som klarar av att skicka iväg tio skott på en minut…. hade Sarri fått nöja sig med en revolver eller gammal mauser hade han antagligen blivit övermannad innan han fått iväg skott 2 eller 3….. och hade han fått nöja sig med kniv, vem vet kanske ingen dött. Ingen, civilist, har ”nytta” av automatiska eller halvautomatiska vapen….”

  Just det, det finns väl ingen civilist som har nytta av automatiska eller halvautomatiska vapen!? Varför skall man då ge vapentillstånd för sådana vapen till privatpersoner i Finland eller någon annanstans i världen då?

  MVH Margit

 2. 2 lenaalun
  september 26, 2008 kl. 8:00 e m

  Acceptera är Ordet! Det är det vi är här på jorden för att göra. Jag är just i färd med att försöka göra det. Försoning heter det med kristet språkbruk. På korset utförde Jesus en försoning. Inser att jag inte inte riktigt har grepp om hur och varför. Se, nu fick jag tips på godnattlektyr. Ska riva fram någon tegelsten på engelska och komma till djupare insikt.

  Du sätter fingret på något viktigt. Det är irrelevant att ständigt leta en syndabock. Vi är gemensamt ansvariga för samhällsproblemen och vi är helt maktlösa inför döden. Den kommer att ske. Därför gäller det att fånga dagen.

  Mediedramaturgin att skaka fram den ansvarige är infantil. Ansvaret är ändå ofta en chimär. Se där! Ansvar är också något att tränga djupare in i.

  Jag blev filosofisk av att titta in på din blogg. Kul att jag finns med bland top 4 igen!


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 645 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
september 2008
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: