27
Aug
08

Jantegrundlagen….

Jantegrundlagen är väl cementerad i Sveriges nyhetsmedia och även till stor del i politiken. Grundinställningen är att alla system skall granskas, och det är bra, men det är bara förlorare och aldrig vinnare som skall omnämnas. I familjefrågan fokuseras på antalet skillsmässor som alltigenom ont, inte på hur många som slipper leva med en oönskad partner. Vad gäller aborter så fixerar man på att det är många, inte på hur många oönskade födslar som undviks. I vården fokuserar man på köerna, inte på hur många nya åkommor som kan behandlas som inte ens fanns att köa för tidigare. När det gäller bensinpriset jämför man sig med de länder som har billig bensin rakt av, undviker nämna att i de flesta länder med något så när jämförbar standard är den dyrare för den billiga bensinen finns i länder som Ryssland dit vi knappast vill flytta ens om bensinen är gratis på grund av samhället i övrigt.

Jantelagen är väl inarbetad, först var det Tyskland, sen blev det USA, sen Japan, sen Korea, sen Kina och senast Indien som är så fantastiskt bra länder som vi aldrig kan konkurrera med….. Det vore bra om vi stod upp för vårt land av det enkla skälet att det är bra, låg kriminalitet, bra skolor, fin vård och ”evig fred” istället för att låtsas vifta flagga av glädje den sjätte juni… det tramset kan vi lämna till rasisterna.


3 Svar to “Jantegrundlagen….”


 1. augusti 27, 2008 kl. 10:18 e m

  Hej Peo.

  Jag håller med dig, vi får inte säga att vi är bra eller har det bra. Den största orsaken till det är jantelagen och att folk så lätt blir avundsjuka i detta landet.

  Dock håller jag inte med dig om att vi skall lämna nationaldagsfirande till rasisterna. Som norska har jag svårt att förstå den tankegången, det är kul att fira nationaldagen med pompa och ståt. Åk till Norge på 17 maj, det är nationaldräkter, flaggor, folktåg, fina tal och mycket annat roligt hela dagen. Barn som äter boller, dricker brus och äter is, så mycket som de orkar. Jag har alltid älskat 17 maj. Ja, vi elsker dette landet…

  MVH Margit

 2. 2 Lena
  augusti 28, 2008 kl. 8:39 f m

  Hej PeO!

  Jag var på ett mycket trevligt nationaldagsfirande med ett skarpt och klokt profetiskt tal på Djurgården.

  Vi bör verkligen vara djupt tacksamma för att vi lever i Sverige. Jag har insett det, eftersom inget land hade erbjudit mig all den sjukvård som nu har gett mig ett extraliv. Jämställdheten har givit mig livskvalitet. Religionsfriheten har givit mig bredband till gud.

  MVH Lena


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 645 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
augusti 2008
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: