25
Aug
08

Vilket hån…

Vad fint, varje gång jag tröstar den som fått stryk av sin man och sedan blivit påsatt av honom och är ledsen skall jag vissa dena text… den är nog en fin tröst.

Varje gång jag träffar den som blivit bedragen av sin partner skall jag också visa denna text så att personen i fråga förstår att partnern bara gjorde allt i sin makt för att rädda förhållandet.

Bra brudar, ni har verkligen gett Sveriges alla hänsynslösa människor alibi, eller är det så att ni saknar uppvaktning och helt enkelt önskar att hjälpa fler män bedra sina partners ? Lycka till och sov gott när ni tänker på de barn vars far ni tar hand om på natten, uppmuntrar ni honom sen att ta hand om partnern när han kommer hem och hon undrar över spermafläckarna ? Säger ni, ge henne ett rapp över käften och sätt sen på henne ordentligt, det förlåter allt.

Annonser

9 Responses to “Vilket hån…”


 1. augusti 25, 2008 kl. 9:41 e m

  Hej Peo.

  De saknar nog uppvaktning. De kanske blev av med sina män då de inte var raffiga nog? Gifta mogna kvinnor är kanske mera attraktiva än dem och därför måste de spy galla över gifta kvinnor? Hur tror de att gifta kvinnor lyckas behålla sina män och tvärtom. Deras artikel är ett tecken på att dessa två damer antagligen är dumma i hela huvudet.

  MVH Margit

 2. 2 PeO_W
  augusti 26, 2008 kl. 6:56 f m

  Nja, det verkar som om lillhjärnan funkar….

 3. 3 Lena
  augusti 26, 2008 kl. 12:27 e m

  Hej Peo,

  Detta är ju naturligtvis helt crazy. Även om jag kan se ett underliggande budskap som friskar upp och ruskar om jämställdhetsdebatten. Gränsen mellan galenskap och genialitet ligger ju dessutaom nära.
  Det finns biverkningnar med jämställdheten. Det är ”mäns våld mot kvinnor” ( I USA kallar men det för svenskt relationsvåld och något som kommer ur den långt gångna jämställdheten- Margareta Winberg sa något om detta för ett par-tre år sen och det blev storm här hemma) och sexuell olust.

  Detta är ju nödvändigt att diskutera och hitta utvägar för detta. På så vis tycker jag artikeln är kul. Uppmärksamhet och känslor i svall gav den.
  Den inspirerar mig till ett kommande blogginlägg.

  MVH Lena

 4. augusti 26, 2008 kl. 1:45 e m

  Hej Lena.

  Att jämställdheten skulle vara orsaken till mäns våld mot kvinnor, har jag svårt att tro.

  MVH Margit

 5. 5 nick
  augusti 26, 2008 kl. 2:01 e m

  Jessica Zandén har en egen terapimottagning i Bromma där hon ger sina patienter kognitiv beteendeterapi.

  Adress:
  Zandén & Carlström AB
  Orrspelvägen 11
  16766 Bromma

  Telefon: 0708 570328

  Fax:08 251538

  Email:
  jessica.zandén@bredband.net

  Verksamhetsbeskrivning:
  Kognitiv terapi Friskvård Jessica Zandén
  För ett år sedan drabbades Jessica av svår panikångest och depression.Den här gången liknar symptomen mer psykos enligt min egen uppfattning.
  Cecilia von Krusenstjerna är nyskild och har sedan skilsmässan betett sig självdestruktivt genom att t.ex. låta sig sol-och-våras av en yngre man. Hennes nuvarande pojkvän är en gatumusiker och f.d. (?) narkoman. Cecilia själv har sedan brytningen med föräldrarna tvingats flytta från villan (300m2) i Stocksund till en hyresetta i Norrtull. Kanske lite trångt med tanke på de tre barnen..? Och pojkvännen..
  Enligt min bedömning borde båda damerna få adekvat hjälp snarast. Till dess borde Jessica avstå från att ta emot egna patienter..

 6. 6 PeO_W
  augusti 26, 2008 kl. 7:54 e m

  Lena, vid effekten våld motpartner finns det två rimliga utvägar.

  1. Den som tänker slå sin partner, inser sitt problem och åtgärdar det innan det sker på något sätt. Det kan vara att inse att man bör sära på sig eller inte lämplig medicin av lugnande karaktär.

  2. Den slagna parten ger sig av, förtroendet är för alltid förlorat. En hund som hugger kan man avliva men en människa som brukar våld på dig får hanteras genom frånvaro.

  Det finns en otrevlig tradition av månniskor som vill lappa ihop förhållanden till varje pris, det kan vara föräldrar som lägger sig i eller bekanta som inte kan tro att den slående är så hemsk. Min enkla åsikt är att kan du inte leva i ett jämställt förhållande får du avstå från förhållande, för din egen skull och din partners skull och framförallt för eventuella barns skull. Beträffande familjevåld är överföringen av värderingar på nästa generation förskräckande.

 7. 7 Ann-Sofie Wågström
  augusti 26, 2008 kl. 8:55 e m

  Jag älskar att mottagningen ligger på Orrspelsvägen 🙂

 8. 8 Lena
  augusti 27, 2008 kl. 9:54 f m

  Hej Margit och PeO!

  Vi är helt överens.

  Starka och kompetenta kvinnor väcker en viss slags mans vanmakt.
  Det som startar med psykiskt våld övergår sedan i fysiskt om kvinnan inte reagerar med att då fly. Det psykiska är dock posttraumatiserande och värre än en daglig örfil. Det likställs med krigstortyr.

  Du har så rätt PeO. Så enkelt är det att få bukt med problemet.
  Vägen dit är det svåra.

  Dramaserien i Svt – Kungamordet åskådliggjorde detta våld mycket bra.
  Även en statsministerkandidat kan vara en kvinnomisshandlare. Dessutom lyckades de väva in vänsterprasslet med en arbetskollega, som i slutändan ledde till hedersvåld. Mycket skickligt och trovärdigt manus. Tyvärr ledde inte serien till någon större debatt. Stina hade ett bra upplägg på tv i Debatt. Men debatten avstannade sedan utan att ha kommit igång. För det här är så svårt.

  Förra hösten hade gentlemännen i Lions bjudit in tidigare misshandlade Maria Carlshamre för en öppen föreläsning och debatt. I princip ingen kom
  till mötet på Munktellmuséet. Lionsherrarna drog slutsatsen att det är väl inget problem då. Jo, problemet är gigantiskt. Det här gör för ont att se.

  Grattis till er som ser lever i sunda relationer!!

  Problemet med familjevåld är att vi normaliseras in i våldet och att det startar med ett nedbrytande psykiskt våld. Har man små barn är det svårt att bryta upp. Det krävs insatser utifrån för att offret ska våga ta steget.
  Kvinnor blir inte heller trodda, utan skuldbeläggs när de överger mannen.
  Problemen är hur komplexa som helst. Precis som PeO säger överförs de på nästa generation.

  MVH
  Lena


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 163 691 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
augusti 2008
M T O T F L S
« Jul   Sep »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper
Annonser

%d bloggare gillar detta: