16
Aug
08

Är detta ett test eller ?

I dagens DN, motorbilagan, provkör en skribent BMW X6 xDrive35d och jag tänkte ta några avsnitt ur texten och kommentera.

”Trots sina 2,2 ton och hård blandad körning i stan, på småvägar och motorvägar klarar den sig på 1,1 liter diesel per mil. Inte mer än vad ganska vanliga svenska bilar dricker.”

Jaha… 1,1 liter milen… diesel, jaha ja. Vår bil drar 0.45 bensin men är ganska liten fast jag har för mig att rätt stora dieselbilar klarar sig gott och väl under 1 liter milen. Anar vi redan här ett ursäktande av denna leksak ?

Den väcker uppmärksamhet och habegär hos folket i suv-världens machoskikt. De har redan hört om den. Sett den på bild. Och önskar sig en.”

Skall vi förstå att de som räknas minsan vill ha den här leksaken?

Om man inte låter sig imponeras av plåt, lack, krom och motormuller kan man falla för komforten och inredningen i den maximalt extrautrustade testbilen. Bilen har separata klimatanläggningar fram och bak. Underhållningsanläggningen med ljud, bild, cd, radio, tv och dvd har separata skärmar och reglage fram och bak.”

Jag trodde vi pratade om en bil….. det här låter som IKEA katalogens beskrivning av allrummet.

– Det här måste ju vara som att flyga, säger Lillemor Jones när midsommarlandskapet utanför Leksand glider förbi.”

Hmmmm, det är ju en idé…. flyga är ju det bästa som finns…

På instrumentbrädan visas kraftfördelningen per hjul efter belastning.”

DN brukar skälla på småbilar som osäkra…. hur smart är det med onödiga instrument som föraren skall se på när denne rattar bilen…

X6 är en riktig nöjesmaskin och ett autobahnlok att göra långfärder med dit vägen bär.

Att bagageutrymmet är litet fjuttigt med tanke på hela bilens storlek gör inget. Det går bra att resa med plastkort som bagage. Att parkera är inget problem bara man hittar en tillräckligt stor plats.”

Det finns ju tåg annars, skitpraktiskt för man behöver ingen parkeringsplats och har man använt platskortet till att köpa saker får man med dem hem också…. DN brukar för övrigt kritisera sunda fordon för att de inte har plats för långfärdsbagaget. Motorjournalistlogik….

Så är det klar att trycka på startknappen och bära i väg. Accelerera lite. Följa den tysta svarta mjuka asfalten i Hedemoratrakten, sätta på autopiloten, hålla koll på fartkameror efter vägkanten och lyssna på EM-matchen Ryssland-Tyskland i stadionvolym.”

Uppmanar DN till lagbrott ?


3 Svar to “Är detta ett test eller ?”


 1. 1 stentorp
  augusti 19, 2008 kl. 9:39 e m

  Jag vill oxå ha ett fordon som är ett IKEA inrett vardagsrum med autopilot, kan flyga och har DVD-spelare (förutsätter minst 42-tumsskärm). Då skulle jag med glädje sätta mig i bilen till jobbet varje dag….sen kan väl alla andra köra miljöbilar…..
  /magnus

 2. 2 PeO_W
  augusti 19, 2008 kl. 10:03 e m

  Ja, låt alla andra ta ansvar….


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 645 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
augusti 2008
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: