06
Aug
08

Sanningar och Fakta

Jag är född 1964, alltså 44 år i år, utrustad med ett gott minne och dessutom manisk nyhets och dokumentärs konsument sedan lågstadiet.

Vi kan sammanfatta borgliga skribenter och näringslivsföreträdare i form av SAF och Svenskt Näringslivs beskrivning av Sverige med ett ord, skräp.

Först var det tyskar och amerikaner, jäkligt effektiva länder… ungarna pluggade ordentligt, industrin funkade och deras arbetare var offantligt duktiga och givetvis tjänade deras chefer mycket bättre och alla svenskar som var något att ha skulle emigrera….

Sen var det japaner och koreaner, jäkligt effektiva länder… ungarna pluggade ordentligt, industrin funkade och deras arbetare var offantligt duktiga och givetvis tjänade deras chefer mycket bättre och alla svenskar som var något att ha skulle emigrera…. PG Gyyllenhammar konstareade att japanska arbetare sprang mellan maskinerna… jojo…

Nu är det kineser och indier, jäkligt effektiva länder… ungarna pluggar ordentligt, industrin funkar och deras arbetare är offantligt duktiga och givetvis tjänar deras chefer mycket bättre och alla svenskar som är något att ha skall snart emigrera….

Andra bra saker som PG Gyllenhammar sagt är ”Vad Sverige behöver är inte mer kretivitet….”

Nu är det vår nuvarande regering, former opposition som lär oss att vi är inget att ha… Jan Björklund och Lars Leijonborg har förklarat att varje unge de senaste 15-20 åren har en undermålig utbildning, inte kan läsa och räkna och är praktiskt taget oanvändbar för Sverige. Dagens  ungdom tackar för sig och gör sitt bästa, de som inte knäckts av tio års borgligt tjat om hur urusla de är.

Carl Bildt visade oss den enda vägens politik, det slutade med 500% reporänta och att man var tvungen att be Ingvar >carlsson om hjälp för att reda ut röran med hjälp av sveriges sista hederliga borgliga partiledare, Bengt Westerberg…. vore det inte för honom skulle Ann Wibble och Mona Sahlin aldrig fått jobba fram paketet.

Såväl Curt Nicolin och nu Urban Bäckström sågade och sågar det svenska samhället…. frågan är dock om de länder som Nicolin fordom visade oss som läroexempel ens nämns av Bäckström….

Det verkar som om sveriges borgerliga elit och näringslivsrepresentanter gör sitt bästa för att få oss att tro att vårt land är skräp….. är verkligen era skattesänkningar värda det ?

Sverige har klarat sig bra, tacka Carlsson, Feldt, Sahlin och Persson för det…. sveriges ungdom däremot, vem skall förklara för dem att vi bor i ett tryggt, modernt och jämställt land… Borgligheten och Svenskt Näringsliv har ett stort ansvar.

PS. Tack Margit, vore det inte för dig hade jag aldrig kommit mig för att skriva det här… DS.


8 Svar to “Sanningar och Fakta”


 1. 1 Ann-Sofie Wågström
  augusti 6, 2008 kl. 9:17 e m

  Du har verkligen ett bra minne älskling.

 2. augusti 6, 2008 kl. 9:35 e m

  Hej Peo.

  Ditt minne är det inget fel på, jag skulle behöva ett lexikon för att kunna skriva allt det där. Du borde bli en aktiv politiker, sitta i kommunstyrelsen och bli kommunalråd. Du är inte bara unik, som alla vi andra också är, du är fantastiskt! Jobba på.

  Kram Margit

 3. augusti 6, 2008 kl. 10:59 e m

  Har det aldrig slagit Dig att alla dessa som Du raljant refererar till kan ha haft rätt? Att Bäckström har andra länder än Nicolin som förebilder visar kanske bara just på hur vår värld ständigt förändras vilket det här lilla landet i norr vägrar att inse . istället har vi uppträtt som jordens besserwissrar med lösningen på alla problem. Vi har t.ex. trott oss kunna hantera en egen försvarsindustri! Att utveckla sofistikerade försvarssystem! För vårt lilla land!! För inte fick vi exportera dessa dödsmaskiner inte. Tyder detta på någon högt utvecklad känsla för vår reella postition i världen? Nej de flesta tycks ha svårt att inse att vi inte längre lever under Gustav II Adolfs, Karl Xs eller Karl XIIs tid.
  Att vi har haft det bra under alla dessa år som PeO så gärna refererar till är ju resultatet av att vi har lånat av framtiden. Vi har belånat våra framtida pensioner. Vi har belånat våra framtida husvärden och vi har belånat våra framtida inkomster.

  Vi är alla medskyldiga i detta spel, men återigen – ingen kan motsäga att sedan kriget då denna utveckling började har socialdemokratin haft praktiskt taget obruten makt frånsett ett par kortare perioder.

 4. 4 PeO_W
  augusti 6, 2008 kl. 11:19 e m

  Ja du…..

  PG ville ha mindre kreativitet…. hade han rätt?
  Amerika och (Väst)tyskland har de klarat sig bättre än vi ?
  Japan och Korea, de är givetvis problemfria?
  Indien och Kina, ja det kan ju bli tredje gången gillt….

  Fakta är att borgligheten alltid tjatat om att vi skall konkurrera med låglöneländerna om jobben… Nils G Åsling belånade oss upp över öronen som du så riktigt påpekade för att rädda varv och annat som andra länder kunde göra billigare…. är det det du saknar Mats Werner, de gamla bruken…. varven…. och den tiden när Ericssons stora inkomstkälla var bakelittelefoner och manuella växlar?

  Finn dig i att du bor i ett av de mest lyckade landen i världen med brett välstånd, moderna industrier och fram till denna regering metoder för att överbrygga strukturförändringar.

  Skuldsättningen, den får du tala med Fälldin om…. det var han som började att sätta oss i skuld och du vet lika väl som jag att Göran Persson var den som fick reda upp det till slut.

  Du tänker väl inte hålla med min hustru antar jag… att varje borglig regering haft otur ? Du tror väl som borgligheten som helhet på kompetensen, den som vi så ofta beskylls för att sakna.

 5. augusti 7, 2008 kl. 6:38 f m

  Din historiebeskrivning är givetvis Din. Att vi skulle vara ett av de mest lyckade landen ingår givetvis i den så länge man ser allt från en materiell sida. Men är det inte så att det samhälle Du beskriver har glömt bort människan?

 6. 6 PeO_W
  augusti 7, 2008 kl. 10:38 f m

  Få se, glömt människan…. nej.

  Varje människa är i denna tid i vårat land friare att uttrycka sig, har fler möjligheter till hjälp, större frihet från förtryck och lättare att lämna den plats man befinner sig på än någonsin tidigare.

  Vi har avskaffat skråväsendet, byns sociala normalitetsförtryck och är på väg att trycka bort den manliga normen för samhället.

  Vi är på rätt väg även om vi nu har fyra förlorade år fram till 2010.

 7. augusti 7, 2008 kl. 4:09 e m

  En intressant och relevant iakttagelse. Samma som man gör betr. att vi aldrig haft mer att säga till om på arbetsplatser, aldrig haft en bättre fysisk arbetsmiljö o.s.v. men heller aldrig haft så många som mår illa på jobbet! Vad kommer det sig?

 8. 8 PeO_W
  augusti 8, 2008 kl. 1:15 e m

  Ett inte oväsentligt skäl till människans hopplöshet kan ju vara medias förmåga att måla upp eländeshistorier i parti och minut. Vi vet ju också att de grupper i samhället som är minst oroade för att råka ut för bråk på stan är den grupp som råkar ut för det mest…. samtidigt är den grupp som är minst drabbad den som är mest orolig för att drabbas. Kan ju bero på att en tant som hamnar i bråk på stan är en stor nyhet medans två grabbar som tjafsar bara är en notis.

  Det här var ett av skälen till att jag ville sprida kännedomen om brottspreventions professorns program.

  Jag kan också bidra med en annan iakttagelse, om två lika goda kålsupare ryker ihop är i media den som fick mest stryk ett offer och den andre förövare….. lite märkligt va? Jag har tidigare på bloggen berättat om två fall för 25 år sen ungefär, när jag gjorde lumpen. Det var dels en man som spöade upp en 16årig kille så att killen tyvärr avled, det slogs upp stort i pressen…. vad som aldrig nämndes var att mannen först hade fått sin ena lunga punkterad när sextonåringen klippte till honom med en planka, det gynnade dock inte medias bild av det hela att berätta det. I samma veva var det ett uppmärksammat mord på det som rubricerades som ”Fembarnsmor”, vilket hon mycket riktigt var… vad som inte nämndes var att hon inte var någon direkt god mor, tanten i fråga hade avlidit i ett fylleslagsmål a-lagare emellan och hade en promillehalt som skulle dödat oss som inte tränat lika mycket som hon…. Återigen, det säljer bättre med ”Fembarnsmor mördad” än ”Kvinnlig alkoholist dödad i bråk”.

  Det är tur att dagens ungdom är misstänksam och ifrågasättande, förhoppningsvis kommer de flesta tidningarna i sverigae att gå omkull inom tio år.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 583 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
augusti 2008
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: