29
Jul
08

Förminskad kvinna ! I demokratins namn…

Jag har tidigare kritiserat DNs ledarartikel där den visar regeringen hur ”laget byggs” och då byggt min kritik på att tidningen som opinionsbildare inte skall peka med rak arm och visa vilken väg den valda majoriteten skall ta, något som jag också kritiserat Eskilstuna Kurirens ledarsida för i dess fjärrstyrning av Eskilstunas opposition.

Intressant nog kritiserar idag Eskilstuna Kurirens ledare idag samma DN ledare som jag kritiserat, dock inte med samma ammunition. Eskilstuna Kuriren verkar, om jag tolkat det rätt, anse att kommandogivning från ledarplats till valda politiker är riktig men bara om det är rätt kommandon. Möjligtvis kan jag ta fel ty texten verkar både impulsivt och ogenomtänkt formulerad, i synnerhet Maud Olofssons tänkta ersättare benäms som ”potatischipsfabrikören” och får inte ens sitt namn utskrivet i ledaren. Jag har av tidningens Politiske Redaktör tidigare ansetts vara ohyfsad, oseriös och bryta mot hur man beter sig i debatter….. Min undran är dock om inte Svenskt Näringslivs ordförande Signhild Arnegård Hansen är värd att nämnas vid namn även om det är redaktörens egen favorit Maud Olofsson som skall flyttas bort ? Ledaren förminskar Arnegård Hansen med alla till buds stående medel….

En annan tagg i DNs ledare som verkar svida i redaktörens sinne är att Henrik Landerholm nämns som en kandidat, ingen av mina fovoriter det medges, men det verkar hos redaktören handla om en illa dold irritation över att någon som Eskilstuna Kuriren dömt ut kan tänkas bli något överhuvut taget.

Slutligen ondgör sig ledaren över att ”Det är bekymmersamt att en tidning med den positionen nu har kommit så långt bort från att vara en seriös del av samhällsdebatten. En svensk regering kan från Dagens Nyheter av i dag inte få något stöd värt att ha, men inte heller mötas av en kritisk, oppositionell granskning grundad i idémässig stadga.

Lugn ledarskribenten, det är inte bara regeringar som kan göra ombildningar. Även pressen har möjlighet att byta ut skribenter som skriver först och tänker sedan.


1 Svar to “Förminskad kvinna ! I demokratins namn…”


  1. juli 29, 2008 kl. 6:02 e m

    Hej Peo.

    Du skriver så bra och tänkvärd, fortsätt med det!

    MVH Margit Urtegård


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 644 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
juli 2008
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: