12
Jul
08

Borgerlighetens tillkortakommande

Tankar som kan förändra världen heter en artikelserie i DN Kultur, den tänkande människans andningshål i en syrefattig svensk press styrd av gamla kulturkonservativa och snabbväxande skribentbroilers med helgjutet borgerliga glasögon I artikelserien presenteras ett antal kvinnor som tänker tankar, nya tankar, tankar med avstamp i samhället, tankar som är partipolitiskt obundna. Såna tankar brukar med affekt beskyllas för ”vänster” i USA och i Sverige klassas de närmast som en liberalism som dog när Bengt Westerberg, Sveriges sista moraliska borgliga partiledare, avgick. Den här frånvaron av tänkare inom borgligheten i Sverige är slående, de nya moderaterna är det senaste exemplet och vi kan ana oss hur det gick till. Gabbarna sitter hos Reinfeldt i Täby och funderar över framtiden och någon kläcker det; Vi har ju alltid följt Sossarna i spåren och tagit över deras politik med tio års fördröjning, varför inte slå till och hoppa på tåget direkt och helt enkelt säga att vi vill ha samma politik men bara lite mer pengar till folk…. Resultatet vet ni, Sverige har att genomleva 4 år med en regim utan egna idéer och utan en Socialdemokrati som leder landet och ger dem något att apa efter. Sorgligt för landet, sorgligt för många utsatta människor och tragiskt för borgligheten som återigen måste se fram emot en tid med epitetet, ”de kom, de sågs, de segrade, de misslyckades… igen”

Konstigt… fick en kommentar angående Nuder och Persson som jag inte förstår, någon har läst in mer i min text än jag själv kan finna:-)


1 Svar to “Borgerlighetens tillkortakommande”


  1. juli 12, 2008 kl. 2:13 e m

    Om du kan läsa dessa kvinnors tankar som en önskan om att återgå till Person/Nuder-epoken i svensk politisk historia, så gör du det bra. Men knappast hoppfullt för oss i partiet.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 644 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
juli 2008
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: