07
Jul
08

Den goda hustrun…..

….har en blogg på wordpress. Den goda hustrun är som man kan se efter en titt inte så god men det är inte det som det skall handla om här, hennes liv och leverne tar jag med henne om jag vill och tänker inte prata om henne här. Det jag tycker är intressant är att hon väldigt ofta finns med bland ”dagens heta bloggar”, jag undrar varför ? Är det en kittlande att läsa om någon som gör det du inte vågar, är det igenkännandets glädje eftersom det är dig själv du ser eller är det bara glädjen att få dig att känna dig som en så mycket bättre människa ?

Jag har alltid undrat vad som får människor att gotta sig åt andras liv……

Jag fick den mycket berättigade frågan av hustrun själv, varför jag läst, första gången blev jag nyfiken av rubriken, andra gången skrev jag en kommentar/fråga, sen kollade jag svaret, skrev två påståenden/frågor och sen slutade jag läsa. Senast jag var på plats är när min sista kommentar är postad. Så frågan är varför jag inte återkommer dit, jag har inget bestämt svar men det är nog en kombination av att det påminner mig om mina egna svagheter, motvillig avundsjuka på att det finns människor som klarar av att bortse från andras reaktioner och tredje persons framtid samt att jag tyckte att många av de som kommenterade var riktiga äckel. Mycket av svaret kan finnas i min ”jesusblogg” antagligen.


3 Svar to “Den goda hustrun…..”


 1. 1 godahustrun
  juli 7, 2008 kl. 8:12 e m

  Jag skulle gärna vilja veta varför du själv läser?

 2. 2 PeO_W
  juli 7, 2008 kl. 8:41 e m

  Kommentaren försöker jag besvara i mitt tillägg, nytt sista stycke i min text.

 3. 3 godahustrun
  juli 8, 2008 kl. 8:34 f m

  Jag tror att de anledningar du anger till att du INTE läser, framförallt den första och den andra, kan vara samma anledningar till att folk faktiskt läser.

  Man kan också vända på din undran om vad som får människor att gotta sig åt andras liv – vad får människor att döma andras liv? Vad får en människa att tro att den har rätten att döma andra? (Framförallt efter att bara ha läst ett inlägg och återkommit till det ett par gånger för att kommentera – skulle jag kunna tillägga men det kanske verkar lite barnsligt).


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 645 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
juli 2008
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: