01
Jul
08

Sexköp, vanlig affärsuppgörelse…

Eskilstuna Kurirens liberala Politiska Redaktör har bestämt sig för att ta ut svängarna ordentligt…. Fascinerande för mig såsom vanlig enkel medborgare är det att grundtanken, avtal mellan två parter, gör det till något som i princip är ok i den liberala världsbilden. Jag har ifrågasatt ledarbloggens selektiva uppgiftlämnande tidigare och nu funderar jag på att ifrågasätta en del annat också…. men då rings det väl igen och det har jag inte tid med, jag har ju ett jobb att sköta.

Fine, låt oss avskaffa straffrätten och ersätta den med en ren krämarmoral…. det skulle väl alla liberaler och Bert Karlsson gilla.

”Från liberala utgångspunkter är sexköpslagen långt ifrån självklar. Det är en kriminalisering av ett avtal mellan två parter där den som tar initiativ till uppgörelsen, den prostituerade, går fri medan sexköparen straffas.”


1 Svar to “Sexköp, vanlig affärsuppgörelse…”


 1. 1 Oscar Peterson
  juli 2, 2008 kl. 8:53 e m

  Jag tycker det är förståeligt att denna unika lag väcker tankar. Själv har jag svårt att se att man ska kriminalisera prostituerade i jämlikhetens namn. Lika svårt har jag att göra det lagligt från båda parterna. Men då tänker jag enbart i moraliska termer. Jag vet nämligen att denna lag har ställt till med stora problem för de prostituerade som själva tycker lagen är fel. De talar visserligen i egen sak.

  Tidigare var jag stark motståndare till sexköpslagen, men så flyttade jag till ett ställe som visade sig ligga längs med horstråket. Hororna hade jag aldrig några problem med. De var oftast helt oförargliga. Torskarna var det värre med. De förföljde kvinnor som bodde i kvarteret, betedde sig på ett olustigt sätt och skrämde kvinnliga besökare.

  Det verkar som att det krävs lite mer personliga erfarenheter av torskarna, innan man inser att de är ganska så vidriga och borde få en påminnelse om detta genom böter.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 645 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
juli 2008
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: