09
Jun
08

Kommentarer och kommentarer i en redaktörs värld.

Alex Voronov meddelar på sin ledarblogg att han anser att en del inlägg i bloggosfären inriktar sig på hans person istället för på gärning. Välkomen in i klubben får vi väl säga, det är bara att göra som vi andra och skicka in kommentarer till respektive forum och hoppas på publicering. I och för sig har redaktören en hel ledarsida samt en blogg publicerad på tidningens webbsida för att ställa saker och ting till rätta, förvisso hävdar jag att trycksvärta är ett uselt reningsmedel men välkommen att försöka. Dessutom har redaktören i motsats till de flesta offentliga personer alltid rätten till sista ordet och selektering av tidningens publicerade artiklar och blogginlägg. Informationsassymetri var det ja…. hur kommer det sig att det är just den här bloggen som redaktören väljer att länka till ? Kan man tänka sig att det finns bloggar som kritiserar hans verk men som inte kan avfärdas som personangrepp ? Redaktören kanske skall reflektera över sin egen gynnade position vad gäller att kommentera, publicera och värdera andras inlägg innan redaktören börjar tala om angrepp på sin person? Kan det tänkas att politiske redaktören som, märk väl, inte är en journalist får se sig som en lika kommenterad person som de politiker som han av och till ifrågasätter mål och medel hos och tidningen låter schavotera i de så kallade kommentarerna. Kommentarer som är av betydligt mer svavelosande karaktär än i Urtegårds blogg och betydligt mer exponerade på tidningens hemsida.

Ledarsidan i en tidning är en tyckande spalt och kan knappast hävda samma opartiskhetens respekt som redaktionellt innehåll i övrigt i tidningen. Jag skall inte sticka under stol med att de senaste årens studier av tidningen har lett till ett visst tvivel på opartiskheten men jag anser ändå att en journalist och en politisk redaktör knappast kan spela i samma division. Tyvärr har redaktörens agerande i Strängnäsfrågorna allt mer kunnat liknas vid tyckarna i TV-sofforna kring större idrottsevenemang, soffsittarna vet alltid bättre och när inte de som måste leverera gör som önskat kan man alltid kritisera dem sönder och samman för i redaktörens och soffsittarnas värld finns nämligen alltid ett bättre sätt. Det är dock uppenbart att redaktörens intresse för soffsitteri är beroende av vilka personer som skall kritiseras, Strängnäs valda majoritet drabbades av en oproportionellt stort antal ledarkommentarer och angrepp om vi ser det i förhållande till ett landsting som raskt är på väg mot kvartsmiljarden i underskott. Redaktören hävdar att meningen är att ledarsidan skall bli mer lokal och tuffare, lite märkligt då hur mycket av redaktörens tid som verkar gå åt till forna sovjetstater relativt det lokala landstinget. Men vad vet jag… jag är ju bara en oansenlig medborgare som inte ens blir citerad i ledarbloggen eller publiceras när jag vill tala om informationsassymetrin…. vktigare är då redaktörens åsikter om andras åsikter om honom. Jag har å andra sidan inte heller redaktörens problemformulerings rätt, vilket sett ur en synvinkel är en fördel och ur en annan ett problem.


1 Svar to “Kommentarer och kommentarer i en redaktörs värld.”


  1. juni 9, 2008 kl. 10:34 e m

    Hej Peo.

    Snart är inte jag heller med på ledarbloggen, Voronov kommer att straffa mig för att jag törs ta upp debatten om vad en ledarsida och en ledarblogg bör ta upp för frågor. Kan en politisk redaktör skriva vad som helst om enskilda politiker? Finns det ingen gräns överhuvudtaget? Det finns många politiker som har slutat prenumerera på tidningen just för att Voronov hänger ut personer/politiker hur som helst, särskillt kvinnor. Jag har pratat med kommunpolitiker och landstingspolitiker som tycker det är helt åt skogen hur killen håller på. Men, det spelar ingen roll vad vi säger, Voronov vet alltid bäst, så är det.

    MVH Margit Urtegård


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 521 hits

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
juni 2008
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: