25
Maj
08

Jag skrev en insändare till Eskilstuna Kuriren.

Här kommer min insändare och det mail jag fick från tidningens Politiske Redaktör, Alex Voronov.

Eskilstuna Kurirens ledarredaktion har varit i Ukraina och jobbat med ett SIDA-projekt. Det hindrar dock inte redaktören att hänga på nätet och blogga om ditten och datten. Bland annat skrevs en blogg om besöket i Donetsk. Här nedan ett citat

”Under dagarna i Kiev har jag nämligen hört så mycket skräckbeskrivningar av den östra regionen. Nidbilden av Donetsk är av ett grådaskigt, obildat gangsternäste, befolkat av människor som har lite lojalitet med Ukraina. Den bilden bottnar visserligen i en verklighet men drivs främst av fördomar.”

Osökt kommer jag att tänka på redaktörens beskrivningar av Eskilstuna dess politiker och invånare. Enligt redaktören är Eskilstuna kroniskt vanskött av vänskapskorrumperade socialister, Eskilstunas invånare röstar i varje val trots Eskilstuna Kurirens upplysningskampanjer viljelöst fram samma klåpare till makten gång efter gång. Märkligt nog finns det dock en dag på året som redaktören är stolt över ”sin” stad och det är när Springprideparaden tågar fram. Frågan är om redaktörens lön verkligen är nog hög när han måste bosätta sig i ett sånt näste som Eskilstuna, för det är ju därför han flyttat hit…. för att mot betalning förklara hur dåligt vi har det i Eskilstuna och få invånarna att tro på det.

Märkligt nog flyttar människor hit, besökare talar gott om staden och under det senaste deceniet har kommunen fått flera utmärkelser….. Var det någon som sa något om fördomar? För övrigt, vem betalade redaktörens internetbesök i Ukraina, SIDA eller Eskilstuna Kuriren?

och mailet;

”Ditt inlägg kommer inte att publiceras. Om du har några frågor om mitt besök i
Ukraina får du ställa dem direkt till mig i hövlig ton.

Vänligen
Alex Voronov


1 Svar to “Jag skrev en insändare till Eskilstuna Kuriren.”Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 587 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
maj 2008
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: