23
Maj
08

Helgondyrkan

Anders Sundström träffar idag klockrent i solarplexus på den svenska mannen…. avgudadyrkaren jag skall inte förneka att kvinnorna tyvärr blir alltmer lika männen på det här området men än så länge är det något som mitt kön får stå vid skampålen för. Det är en fröjd att läsa hur han pulveriserar möjligheten att komma undan med att bilen är nyttig, med tanke på hur människor gnäller över att betala skatt är det märkligt hur villiga vi verkar vara att hälla mynt i det svarta hål som kallas bil och inte sällan en betydligt dyrare och större bil än vad som motiveras av transportbehovet. Jag verkar själv som supportspecialist och det fungerar alldeles utmärkt att ta tunnelbana och tåg till kundbesöken och är man verksam i Stockholm utan att behöva ha med sig verktygslåda och reservdelar finns knappast skäl att åka bil…. Det vore dock klädsamt om DN i allmänhet och DN Motor i synnerhet hade den här texten i åtanke när de skriver om de stackars bilsterna…


2 Svar to “Helgondyrkan”


 1. 1 Illwill
  maj 23, 2008 kl. 6:53 e m

  Åk 179:an varje dag i ett år.

  Skaffar du inte bil efter det så är du betydligt öppnare än jag.

  Eller bosätt dig i Västerort och jobba i Kungens Kurva. 1-2h enkel resväg per dag kanske låter kul för dig, speciellt på vintern när SL tänder eld på sina kablar och man får vänta 30-60 minuter extra och tåget ändå inte kommer.

  Nu vet jag självklart att jag borde bosätta mig 5 minuters gångväg från mitt jobb, men det är inte så enkelt att få bra boende i Stockholm och jag har inte tänkt bosätta mig i ett område där jag blir våldtagen (jag är man så jag kanske bara blir ihjälslagen) om jag går ut efter klockan 20.

  Det är mycket möjligt att du trivs utan bil och kan sköta ditt jobb utan problem, men du kanske borde tänka på att det är rätt många som inte är som du, inte bor som du och inte vill vara som du. Varför inte öppna ditt sinne och respektera att många svenskar inte trivs ihopfösta tillsammans med människor de inte känner (eller tycker om) i en skramlande metallåda?

  Det handlar inte om välfärdsbevis, penisförlängare eller ”helgon”. Folk flest har bil för att det underlättar livet. Man slipper vara nära inpå folk man absolut inte vill vara nära inpå och man kan lätt ta sig från A till B, vare sig man vill jobba eller köpa något.

  Vi ska nog inte gå in på skatt förresten. Det är ju inte precis så att våra skattepengar går till oss svenskar trots allt? Tänk du hur roligt det vore om man själv fick bestämma (kryssa för) vilka saker i samhället ens pengar skulle gå till. Alltså, fortsätt med en 70% effektivskattesats men pengarna skulle bara gå till saker man tyckte var värda det. Jag gissar att Sverige hade fått grymt bra skola, stort utbyte av politiker (alltså, så att de blev utbytta, hehe), bra vägar, bra sjukvård och …ingen invandring av personer som inte var väl utbildade, redo att anpassa sig efter det svenska samhället och med jobb väntades.

  🙂

 2. 2 PeO_W
  maj 24, 2008 kl. 11:41 e m

  Ja jag tillbringar drygt tre timmar paer dag på tåg och tunnelbana, bilen används på fritiden.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

 • 165 320 hits

Mest klickade

 • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
maj 2008
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: