29
Apr
08

Kommunismen vs Nazismen i skenet av mänsklighetens godhet.

Nazismen är/var en gammal vanlig ”alla som inte är som oss” är skitdåliga och de skall vi ge på nöten vilket ger/gav stora ovationer hos folk som kände/känner att det är kul om nån annan har det jävligare än vi har det.

Kommunismen är/var en idé om kollektivets makt över samhället och individen som allt som oftast resulterat i att en del av befolkningen förtrycker en annan del av befolkningen, på det hela taget en mer modern och progressiv syn på saken. Lite som skillnaden mellan slavarbete och lönearbete utan fackföreningar och arbetslagar.

Resultaten blev bitvis det samma men jag ser en viss nyansskillnad i att säga ”du är neger, jude eller zigenare och därför värdelös” mot att säga ”du är inte med oss utan emot oss för du är inte kommunist”… Jag må vara vänster men tycker nog att man kan finna vissa grundläggande värderingsskilnader till vilka som skall förtryckas.

På det stora hela dock, det är människor som är jävliga mot andra människor och det har ju tyvärr kunnat motiverats med allt från hudfärg till tänkta tankar. Vi förtrycker nog lite till mans, som tur är får de flesta av oss inte med oss så många andra och är inte lika noggranna med förtrycket som Pinochet, Hitler eller Stalin. Däremot står vi alla i väst i skuld, till fattiga länder som under diktaturers styre fått låna pengar som befolkningarna får betala tillbaka utan att ha bett om det. Vi skall nog passa oss att slå oss för bröstet i väst, vår gemensamma skuld är stor nog för ytterligare ”Om detta skall ni berätta” kampanjer.


1 Svar to “Kommunismen vs Nazismen i skenet av mänsklighetens godhet.”


  1. 1 Ann-Sofie Wågström
    april 29, 2008 kl. 9:29 e m

    Slachar du Älskling? Nä rå, den är jättebra mä.


Comments are currently closed.

Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 641 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör som 19 andra, prenumerera du med.

media creeper

MediaCreeper
april 2008
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: