16
Mar
08

Wikipedia och verkligheten.

Saxat från Wikipedia angående Journalistik.

”Journalistik kallas framställning, insamling, urval bearbetning och spridning av material inom press, etermedia eller via internet, där innehållet präglas av rapportering från verkliga händelser. De som utövar detta kallas journalister. Skiljer sig från skönlitteratur genom att den gör anspråk på att skildra verkligheten så objektivt och sanningsnära som möjligt.

Journalistik består främst i att rapportera från händelser och att svara på frågorna vad?, var?, när?, vem? och hur? samt gärna även varför?.”

Konstaterar att vad och var brukar kunna stämma hyfsat men i brådskan att vara först och gärna lägga ut det inom 2 minuter på webben är det i de fall jag känner till det verkliga skeendet synnerligen bristfälligt i övrigt.

Ytterligare från Wikipedia.

Tidningsanka (eller pressanka eller bara anka) är en publicerad ”nyhet” som är medvetet falsk. ”Ankor” publiceras av olika skäl, till exempel för att svärta ned meningsmotståndare eller för att förbättra försäljningsresultatet. Samma effekter kan ibland nås utan att tidningen tar till medvetna lögner, genom att man publicerar rykten utan att ha försökt kontrollera dessas riktighet. Om falsariet uppdagas, kan tidningen då försvara sig med att man har varit i god tro.”

God tro jaja…. har nån försökt med det när en Journalist frågat om något gjort av misstag ? Anar vi i så fall reaktionen ?Online

share

Bookmark and Share

Old stuff

Blog Stats

  • 165 319 hits

Mest klickade

  • Inget

netroots

Netroots - Socialdemokraterna

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Gör sällskap med 19 andra följare

media creeper

MediaCreeper
mars 2008
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

bloggping

bloggping

statcounter

wordpress stat

Lindström

Maktverktyg

frisim

Pinga Frisim

politometern

creeper

Creeper

%d bloggare gillar detta: